Opinia Timisoarei

Furturile din autocare, spaima calatorilor. Studentii se plang ca hotii ii lasa fara portofele si telefoane si ca Politia nu face nimic

TIMISOARA. Aglomeratia mare, bucuria hotilor! Studentii care pleaca spre case sau se intorc la facultate cu autocarele care opresc in Complexul Studentesc nu mai stiu ce sa faca pentru a nu fi pradati de hoti. Acestia si-ar fi dezvoltat o adevarata retea, iar Politia nu face nimic, acuza tinerii studenti.

Hotii procedeaza in echipa, spun tinerii, asa ca e foarte greu pentru unii sa scape din vizorul lor, oricat s-ar chinui de tare. „Am fost si la politie, si eu si mai multi prieteni. Politistii ne-au spus ca stiu cam ce se intampla acolo, dar ca nu au ce sa le faca, numai daca ii prind in flagrant. Hotii actioneaza in grup, vin si te imping chiar cand te apleci dupa bagaje. Acolo nu exista nici becuri. Si soferii de autobuze ne-au spus ca au fost furati. E incredibil ce se intampla“, ne-a spus Andrada Garjoaba, una dintre tinerele pagubite.

Potrivit tinerilor, hotii sunt cate doi sau trei si isi incep activitatea atunci cand calatorii merg sa-si ia bagajele din locul special amenajat la autocar. Aglomeratia e atuul lor in autogara de pe strada Eroilor de la Tisa din Timisoara.

Elena a ramas si ea fara un telefon scump si nu are nicio sansa sa si-l recupereze. O alta prietena de-a Andradei, Ana-Maria, a fost pradata de portofel tocmai cand se intorcea de acasa, din Uricani. La fel si alti calatori. Mihai, de exemplu, a fost furat de doua ori si s-a gandit chiar sa nu mai mearga cu autocarul si sa isi cumpere bilet pentru tren.

Consider ca ar fi utila prezenta unui echipaj de politie in autogara respectiva, mai ales la sosirea autocarelor dupa ora 21 a fiecarei zile. in cazul in care prezenta zilnica este imposibila, atunci se impune macar in serile de la sfarsit de saptamana, cu precadere duminica seara, odata cu intoarcerea de acasa a studentilor din Timisoara“, se arata intr-o cerere pe care Elena a trimis-o Politiei Timisoara. Talharii actioneaza mai ales duminica, pentru ca atunci studentii au mai multi bani asupra lor. Si daca politistii nu iau nicio masura pentru ca nu prea au ce face, afacerea le merge struna in continuare.

Furturile sunt confirmate si de patronul unei mari firme de transport care foloseste parcarea de langa Abator ca si statie. „Noi avem autogara in alta parte, dar ne-am facut statie acolo ca sa-i ajutam pe studenti, sa nu se care cu bagajele. stim ca sunt furturi, dar ei trebuie sa fie atenti. Acum 2 ani, un sofer chiar s-a luat la bataie cu un hot care ii bagase mana in buzunar dupa incasari“, ne-a povestit Gabriel Pavelescu. Cat despre lumina in zona pe timp de seara, Pavelescu a explicat ca nu are sursa de curent si ca nu poate pune stalpi de iluminat.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie din Timis spun ca s-au depus foarte putine plangeri, dar ca numarul furturilor este mult mai mare. „Din 15 septembrie 2011 si pana in 15 ianuarie 2012 au fost semnalate doar sase furturi in acea zona. Noi am facut actiuni de prevenire, am trimis si echipaj, dar ei cand urca sau coboara din autocare sunt dezordonati si nu sunt atenti la hoti. Ei trebuie sa aiba grija de bunuri, pentru ca numai cine e novice nu stie ca in astfel de cazuri se fura cel mai mult“, a explicat Andreea Cinteza, purtator de cuvant IPJ Timis. Politistii spun ca tot timpul patruleaza cate un echipaj prin zona, mai ales seara, dar nu ii pot prinde pe hoti decat in flagrant.

Exit mobile version