Opinia Timisoarei

Funeriu dupa dezastrul de la BAC: „Natiunea trebuie sa aleaga daca merge pe mana celor onesti sau daca incurajeaza smecheria”

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat dupa afisarea rezultatelor partiale foarte slabe de la bacalaureat, ca este pentru prima data cand elevii de liceu si-au castigat diploma de absolvire prin munca.

„Ii felicit pe cei 65 de elevi care au obtinut nota 10 la bacalaureat, asta demonstreaza ca se poate. Din acest motiv, Ministerul Educatiei a decis sa organizeze, la Bucuresti, o ceremonie de premiere a tinerilor. Cei care nu au reusit la bacalaureat in sesiunea din iulie se vor duce din nou la exmen in toamna. Nu ma astept la scaderea standardelor”, a spus Daniel Funeriu.

„Rezultatele de la bacalaureatul din acest an ne-a aratat ca Romania este la rascruce. Natiunea trebuie sa aleaga daca merge pe mana celor onesti sau daca incurajeaza smecheria sau superficialitatea. Am demonstrat prin fapte ca angajamentul nostru este sa schimbam Romania. Vrem o Romanie sigura pe ea. A venit momentul sa schimbam Romania, sa schimbam atitudini, a venit momentul sa schimbam comportamentul, sa schimbam mentalitati fundamentate in 20 de ani de interese obscure in educatie”, a completat oficialul. Ministrul i-a invitat pe sefii partidelor de opozitie la o discutie despre viitorul educatiei din Romania.

„Vreau sa le spun celor care astazi nu se afla printre cei cu succes, ca maine, cu conditia muncii, seriozitatii, perseverentei, vor putea sa obtina diploma de bacalaureat. Am de spus un cuvant special pentru inspectorii scolari are au rezistat influentelor de tot soiul, inclusiv politice, si nu au scazut standardele. Cei care si-au inteles  pe deplin datoria sunt cadrelele didactice din invatamantul preuniversitar, care prin tot ce au facut, au demonstrat ca nu mai doresc sa fie partasi la niciun fel de rabat de la onestiate, transparenta si pana la urma normalitate”, a declarat ministrul.

Mai putin de 50% dintre candidati au luat bacalaureatul anul acesta. Promovabilitatea dupa centralizarea tuturor rezultatelor este de 44, 47%. Profesorii spun ca este cel mai slab procent de promovabilitate din ultimele doua decenii.
Federatia Asociatiilor de Parinti considera ca rezultate slabe de la bacalaureat au fost cauzate de atitudinea autoritatilor de discreditare a cadrelor didactice si a elevilor, dar si de lipsa masurilor care sa conduca la imbunatatirea procesului instructiv-educativ. Copiii sunt produsul acestui sistem de educatie hulit de insusi ministrul Educatiei!, sustine federatia. Potrivit acesteia, posibilitatile de frauda ar fi trebuit eliminate discret, fara a stresa copiii si fara ca acestia sa fie tratati din start ca infractori.

Exit mobile version