Opinia Timisoarei

Functionarii publici din Timis intra in greva. Ce se intampla la Primaria Timisoara?

TIMISOARA. Sunt hotarati sa faca orice pentru a-si cere drepturile. Vorbim despre angajatii din administratia publica locala, care se pregatesc de greva… in cazul in care Guvernul Ponta nu le asculta revendicarile, chiar si pe ultima suta de metri. Vor salarii mai mari, tichete de masa si norma de hrana.

Ce cer pana la urma functionarii publici? Au doua cerinte clare! In primul rand, vor reglementarea si liberalizarea acordarii, incepand cu anul 2015, a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate, iar in al doilea rand vor cresteri salariale sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Liderii sindicali s-au intalnit deja cu reprezentantii guvernului, insa discutiile nu au dus la o concluzie.

„Niciunul dintre aceste puncte ale noastre nu au fost luate in considerare de catre reprezentantii guvernului, am demarat procedura concilierii, care este obligatorie pe Legea Dialogului Social, FNSA (n.r. Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie) a adus la cunostinta Guvernului declansarea acestui conflict de munca, se va ajunge conform listei transmise de catre colegii de teritoriu, la aceste actiuni, insemnand greva de avertisment cu intreruperea activitatii timp de jumatate de ora, intre 10:00 si 10:30, conform unei liste, de catre cei care au anuntat si si-au dat acordul pentru aceasta greva”, ne-a declarat Tiberiu Negrei, presedintele Sindicatului Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara.

Potrivit liderului sindicalistilor, peste 1.300 de functionari publici nu vor lucra vineri, timp de jumatate de ora, in Timis. Este vorba doar despre angajatii din administratia publica locala care si-au dat acordul pentru greva. La nivelul organizatiei sindicale s-au facut liste cu grevistii, insa din Primaria Timisoara nu a semnat nimeni. Aparent, in cadrul institutiei de pe C.D. Loga, toti functionarii sunt multumiti de salarii.

„In Timis avem peste 1.300. De la Primaria Timisoara n-am primit tabele cu semnaturi. Noi urmeaza sa anuntam toti primarii, inclusiv ITM-ul, reprezentam o organizatie cu mai multe primarii, majoritatea membrilor nostri de sindicat sunt de acord cu revendicarile si si-au dat acordul. Si noi ne-am fi bucurat sa avem, poate nu suta la suta, dar un procent foarte mare… Daca majoritatea sunt de acord, noi facem de fapt ce doreste majoritatea. Si majoritatea doresc sa participe la aceasta actiune de protest. Avem peste 50 de primarii in Timis”, a completat Tiberiu Negrei. La aceste primarii se adauga si mai multe institutii.

Potrivit listei prezentata de sindicalist, nu vor lucra vineri, vreme de jumatate de ora, angajatii de la urmatoarele institutii: Casa de Cultura a Timisoarei, Caminul de Persoane Varstnice Timisoara, Centrul de Servicii Sociale Pentru Voi, Directia de Asistenta Sociala Comunitara, Primaria Lugoj, Biblioteca Municipala Lugoj, Directia Politia Locala Lugoj, Serviciul Public Sere si Zone Verzi Lugoj, Casa de Cultura din Lugoj – Scoala de Arte Lugoj, primariile Buzias, Deta, Ciacova, Recas, Sannicolau Mare, Balint, Bara, Bethausen, Biled, Birda, Birna, Carpinis, Cenad, Cenei, Checea, Costeiu, Criciova, Curtea, Dumbrava, Dumbravita, Firdea, Foeni, Ghilad, Ghiroda, Ghizela, Giarmata, Giera, Jamu Mare, Jebel, Jimbolia, Lenauheim, Liebling, Manastiur, Moravita, Mosnita Noua, Ohaba Lunga, Otelec, Parta, Padureni, Peciu Nou, Racovita, Sacosu Turcesc, Satchinez, Sacalaz, Sinandrei, Sinmihaiu Roman, Sag, Stiuca, Teremia Mare, Tomesti, Tomnatic, Topolovatu Mare, Tormac, Uivar, Varias si Voiteg.

Exit mobile version