Opinia Timisoarei

Fructe cu pesticide, retrase din mai multe lanturi de magazine din Romania. Daca le-ai cumparat, le poti duce inapoi si primesti banii

Fructe din Turcia, care au depasit valorile admise de reziduuri de pesticide, au fost retrase din doua cunoscute lanturi de supermarketuri din tara, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

CITESTE SI: Ritm alert pe santierul primului campus scolar ridicat in Timisoara in ultimii 30 de ani. Cand ar putea fi gata noua scoala a Liceului Nikolaus Lenau. Foto si video

Este vorba despre un lot de lamai indepartate de pe rafturile din mai multe magazine Carrefour si Penny din tara.

„Va informam ca in urma prelevarii unor probe s-a depistat o depasire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a urmatorului lot neconform al produsului LAMAI – TURCIA, LOT: 75416”, se arata in anuntul ANSVSA.

„Considerand ca sanatatea consumatorilor este cea mai importanta, solicitam clientilor sa nu consume acest produs”, se precizeaza pe site-ul ANSVSA.

Cine a cumparat aceste lamai le poate returna in magazinele Carrefour in perioada 24 februarie-17 martie 2023.

Și lantul de supermarketuri Profi a anuntat duminica, 25 februarie, ca furnizorul SC ANDROS STIL SRL a initiat „retragerea de la comercializare a produselor Lamai – origine Turcia, lot 75416 si Lamai plasa – 500 grame – Turcia 75561, ca urmare a depasirii valorilor admise de reziduuri de pesticide. Clientii Profi care au cumparat lamai din aceste loturi au fost sfatuiti sa nu le consume si sa le distruga sau sa le returneze.

„Se recomanda persoanelor care detin produsele descrise mai sus sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le returneze la magazin in perioada 25.02.2023 – 17.03.2023, urmand sa primeasca in schimb contravaloarea lor”, mai anunta ANSVSA.

Sursa: Ziare.com

Exit mobile version