Opinia Timisoarei

‘Fratia’ USR – PSD la Timisoara, pecetluita la o ‘bauta’. Dominic Fritz si Alfred Simonis se imbie la un vin pentru asigurarea finantarii la Spitalul de Copii

TIMISOARA. Deputatul PSD de Timis, Alfred Simonis a declarat ca finantarea pentru dotarea cu echipamente a Spitalului de Copii din Timisoara va veni de la Banca Europeana de Investitii si a mentionat ca primarul Dominic Fritz a promis o bere celui care rezolva aceasta problema, dar ca el… prefera vinul.

La aflarea vestii, Dominic Fritz a reactionat si a promis ca va oferi cate un pahar cu vin pentru fiecare noua finantare pentru proiectele strategice ale Timisoarei.

CITESTE SI: Se inchide strada ce leaga Punctele Cardinale de Piata Marasti, la Timisoara, cand incepe programul Capitala Culturala a Europei. Pe unde nu se va circula cu masina 

”Stiti ca in urma cu doua luni de zile, Dominic Fritz imi promitea ca ma invita la o bere daca reusesc sa rezolv impreuna cu colegii mei niste probleme. Prima dintre ele, hai sa spunem ca se va rezolva: aproape 20 de milioane de euro pentru aparatura medicala la Spitalul de Copii din Timisoara, o cladire ridicata de Guvern in parteneriat cu Primaria Timisoara, care e finalizata in proportie de 100%. S-au receptionat lucrarile, dar nu exista sumele necesare dotarii cu aparatura medicala. Avem toate premisele ca in perioada urmatoare sa se gaseasca aceasta solutie, finantarea este pe lista de rezerva a PNRR, neincadrandu-se in prima finantare, fiind Spitalul din Lugoj si Institutul Oncologic pe aceasta lista. Avem certitudinea ca pe lista finantata din BEI se vor regasi cele 20 de milioane de euro pentru dotari la Spitalul de Copii din Timisoara. Nu astept sa ma invite Dominic Fritz la o bere, cand doreste un pahar de vin putem bea”, a declarat Alfred Simonis.

In replica, primarul Timisoarei, Dominic Fritz a multumit liderului PSD pentru sprijin.

”Semnalele incurajatoare pe care le-am primit ca Banca Europeana de Investitii ne-ar putea sprijini cu 20 de milioane de euro pentru dotarea noului Spital de Copii ne bucura. Este anuntul deputatului PSD de Timis, Alfred Simonis, caruia ii multumesc pentru sprijinul acordat. Este si un semnal bun cand clasa politica locala lupta impreuna pentru binele Timisoarei, indiferent de culoarea partidului. La noua cladire a Spitalului de Copii finalizam, in aceste saptamani, ultimele retusuri, facem reglajele tehnice necesare si incepem procedura de receptie. Am reusit sa finalizam o constructie care a stat in santier aproape 10 ani. Cu aceasta finantare vom putea sa echipam cladirea cu tehnologia de care are nevoie un spital de secolul XXI”, a precizat Fritz.

Dominic Fritz a adaugat ca va oferi cate un pahar de vin pentru fiecare noua finantare pentru proiectele strategice ale Timisoarei.

”Acum cateva luni am promis parlamentarilor de Timis ca fac cinste cu o bere daca sustin proiectele strategice ale Timisoarei, cum este si dotarea cu echipamente medicale a noului Spital de Copii. Domnule deputat, am inteles ca preferati un pahar cu vin celui cu bere si sunt bucuros sa fac cinste cu paharul asta si cu multe altele de acum incolo. Cate unul pentru fiecare noua finantare pentru proiectele strategice ale Timisoarei”, a spus Fritz.

Exit mobile version