Opinia Timisoarei

Franta inaspreste carantina de noapte in toata tara. Se inchid si scolile

Franta extinde masurile de carantina care vizeaza in prezent doar regiunea Paris la intreaga tara, timp de o luna.

CITESTE SI: Se ridica carantina la Timisoara, dar si la Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis 

Anuntul a fost facut de presedintele Emmanuel Macron, care a spus ca in aceasta perioada vor fi inchise si scolile si cresele pentru urmatoarele trei saptamani, o saptamana de cursuri urmand sa fie online. Doua dintre acestea se suprapun si cu vacanta de primavara a elevilor.

Restrictiile vor intra in vigoare de sambata si vor fi valabile pana in 2 mai.

Persoanelor care se deplasează pe un perimetru mai mare de 10 kilometri între orele 19.00 si 06.00 li se va cere ”atestarea” faptului ca au un ”motiv imperios” pentru a o face, scrie hotnews.ro.

De sambata seara si timp de patru saptamani, nu se va mai permite deplasarea intr-un perimetru de peste 10 km, cu exceptia cazului in care exista un motiv imperios. Vom pierde controlul dacă nu facem acum asta”, a anuntat presedintele Macron.

Pandemia a ucis 95.337 de persoane in Franta. De asemenea, pana in prezent, mai mult de 8,5 milioane de francezi au primit prima doza de vaccin anti COVID.

Foto: abcnews.com

Exit mobile version