Opinia Timisoarei

Frana la scumpiri pe piata imobiliara din Timisoara. Cu cat au crescut preturile la apartamentele noi fata de cele vechi

TIMISOARA. Situatie neasteptata pe piata rezidentiala la Timisoara in acest an. Locuintele s-au scumpit cel mai putin intre orasele mari din Romania.

CITESTE SI: Nebunie la prima lectie de fitness in aer liber pe timp de iarna, la Parcul Craciunului. Peste 100 de sportivi amatori au facut miscare la zero grade cu cei mai buni antrenori din Timisoara. Video

La nivel national, dupa un plus de 1,9% in lunile de toamna, preturile apartamentelor si caselor au consemnat o evolutie pozitiva si la finalul lui 2021. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitata pentru un apartament s-a majorat, mai exact, cu 1% in ultimele 30 de zile, de la 1.536 la 1.551 de euro pe metru patrat util.
Pe fondul provocarilor ridicate de epidemia de COVID-19, pretentiile vanzatorilor s-au inscris pe o traiectorie sensibil ascendenta in ultimele 12 luni: acestea sunt, in momentul de fata, cu 14,8% mai ridicate comparativ cu inceputul lui decembrie 2020 – cand ajungeau la o medie de 1.351 de euro pe metru patrat. Diferente anuale pozitive pot fi observate in toate cele sase centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, in fruntea clasamentului scumpirilor situandu-se Brasovul, iar, la polul opus, Timisoara.

Apartamentele din Timisoara au cunoscut o scumpire cu doar 0,1% in ultimele 30 de zile, de la 1.362 la 1.364 de euro pe metru patrat util. Comparativ cu perioada similara a anului anterior, cresterea a fost de 6% (de la 1.287 de euro pe metru patrat util).

Cu un pret mediu de 1.354 de euro pe metru patrat, locuintele vechi din oras sunt, in prezent, cu 5% mai scumpe decat in urma cu un an (cand costau 1.289 de euro pe metru patrat).
Apartamentele nou-construite, pe de alta parte, au consemnat un avans mai accentuat la 12 luni, de 9,3% mai exact, de la 1.278 la 1.397 de euro pe metru patrat util.

Exit mobile version