Opinia Timisoarei

Fotografia momentului pe Facebook: un sofer si-a parcat masina pe harta Cetatii Timisoarei din Piata Unirii

TIMISOARA. O fotografie cu un sofer care si-a lasat masina pe harta Cetatii Timisoarei din Piata Unirii tinde sa devina virala pe Facebook. Omul a parcat in Piata Unirii, lasand o roata exact deasupra pietrei cubice pe care este gravata harta.

Timisorenii s-au revoltat, din nou, pe Facebook, ca Primaria Timisoara a redeschis circulatia auto in Piata Unirii si a amenajat mai multe locuri de parcare. opiniatimisoarei.ro a scris, astazi, ca muncitorii care lucreaza la reabilitarea zonei istorice s-au apucat deja sa scoata piatra cubica din Unirii, care va fi curatata si repavata.

Fotografia a fost postata pe Facebook de catre un ghid turistic, cu descrierea „Cine sesizeaza eroarea din urmatoarea imagine?„.

„A parcat pe piatra cu harta cetatii.. .dc e vb de asta… pe de alta parte eroarea s-a comis atunci cand nu au facut parcarile promise, in zona centrala care sa fie gata inaintea marilor lucrari de reabilitarei…i mean cele sub si supraterane…”, a raspuns un utilizator de Facebook.

„Oroarea mai bine zis :(((((((((((((( au calcat cetatea in picioare, mare pacat :((„, a scris o timisoreanca. Un alt comentator l-a felicitat, ironic, pe primarul Nicolae Robu.

„Piata cioplita cu cetatea pe ea nu e din neolitic, deci nu e considerata monument istoric… In rest chestiile emotionale nu tin la primarul statistician!!!”, a scris un alt timisorean.

La inceput, soferii nu ajungeau cu masinile pana pe piatra care reprezinta harta, insa se pare ca acum pot sa parcheze si acolo. Fotografia a fost distribuita de zeci de timisoreni, fiecare comentand gestul soferului care si-a lasat masina pe harta Cetatii si decizia autoritatilor locale de a redeschide traficul auto prin piata.

In mod cert, pentru ca nimeni nu s-a ingrijit sa protejeze locul, cel care si-a lasat masina acolo habar n-avea ca si-a asezat autoturismul pe o frantura importanta din istoria Timisoarei.

Exit mobile version