Opinia Timisoarei

Fotografia momentului pe Facebook, la Timisoara: parcare tot mai goala la Iulius Mall, dupa introducerea platii in parcarea subterana

TIMISOARA. In sfarsit exista locuri de parcare la discretie in parcarea subterana de la cel mai mare centru comercial din Timisoara. Dupa ce ani la randul devenise o provocare pentru timisorenii care mergeau la mall sa-si gaseasca un loc unde sa-si lase masina, iata ca acum clientii Iulius Mall isi pot face linistiti cumparaturile, fiindu-le mai usor sa-si gaseasca un loc de parcare.

Parcarea cu plata s-a dovedit ideala pentru cei care nu-si pierdeau timpul prin mall atarnand ore intregi la un suc sau o cafea. Locurile de parcare din subteran erau ocupate si de cei care lucreaza in zona, si care-si lasau ore intregi autoturismele acolo, ferite de ploaie si de vant.

Introducerea platii in parcarea subterana a cam golit cele doua nivele de parcare acoperita. Fapt laudat de unii, criticat de altii. Fotograful Adrian Matei a surprins o imagine graitoare, in jurul orei 16:00, cu o singura masina parcata in subteran, notand pe Facebook cat de zgarciti sunt unii timisoreni de cand se plateste parcarea la mall.

In doar cateva ore, fotografia a atras zeci de like-uri si share-uri pe reteaua de socializare, dar si o sumedenie de comentarii.

„Super tare! Sunt absolut de acord sa se plateasca… asa este in toate tarile civilizate… conditiile se platesc… daca nu… afara!”, a comentat un utilizator. Altii sunt de parere ca ar trebui sa fie gratuita parcarea pentru cei care fac cumparaturi in mall.

Altii noteaza ca si in strainatate se platesc parcarile in centrele comerciale, cu cateva gratuitati insa. Si la Timisoara exista gratuitate, dar doar in anumite conditii.

„Eu, pe unde am fost <<pe afara>>, cred ca doar pe aer nu am dat bani 🙂 In Germania/Austria au, Italia au, nu e un capat de lume, sunt locuri de parcare si afara pentru cei care merg doar la promenada la mall, ar trebui cu bonul de casa de la Auchan sa ai gratis. Sa nu uitam ca in parcarea subterana se genereaza niste costuri, lumina, ventilatie, camerele video, parcarea de afara e gratis, lumina e gratis, nu sunt camere cctv, vrei siguranta, sa iti fie masina ferita de ploaie, etc, pazita, plateste, serviciile se platesc peste tot in lume si in Ungaria (Budapesta) parcarea subterana e platita, cu mentiunea ca ai gratuitate cu biletul de film, bonul de cumparaturi”, a comentat un alt timisorean, care a pus si el o fotografie cu parcarea portocalie, mai goala decat cea albastra.

Cine poate parca gratis!

Ora de parcare costa 2 lei in subteran la Iulius Mall Timisoara. Parcarea subterana a fost dotata cu panouri electronice care ofera informatii despre numarul de locuri libere, cu automate ce elibereaza tichete de parcare, dar si cu un software special de monitorizare a traficului. Doua tabele electronice amplasate in interiorul parcarii si alte cinci in exterior ii vor informa pe clienti, in timp real, de locurile disponibile.

Clientii care vor face cumparaturi in valoare de minimum 100 de lei vor beneficia de o ora de stationare gratuita in parcarea subterana, facilitate oferita la Centrul Info din interiorul mall-ului si la Centrele Info Parking, situate la iesirile din Parcarea Subterana Albastra si Parcarea Subterana Portocalie. Cei care vor cumpara, asadar, de cel putin 100 de lei la mall, vor merge la info centru sa li se aplice o stampila pe bon si vor beneficia de reducerea unei ore din taxa de parcare.

In plus, clientii Alma Aqua Touch (spalatoria auto amplasata in parcarea subterana a centrului comercial) vor primi o ora si jumatate de stationare gratuita, daca vor prezenta bonul fiscal la Centrul Info Parking din Parcarea Subterana Albastra.

Intrarea si iesirea din zona de parcare subterana se va face exclusiv pe baza tichetului de parcare eliberat de aparatele de taxare automata. Plata se poate realiza la oricare dintre cele sase automate de plata montate in zonele de acces dinspre mall catre parcarea subterana. Din momentul platii si al validarii tichetului, soferii vor avea la dispozitie inca 30 de minute gratuite pentru iesirea din parcarea subterana.

Parcarea subterana de la IULIUS MALL este deschisa publicului in fiecare zi a saptamanii, in intervalul orar 08.00 – 22.00.

Exit mobile version