Opinia Timisoarei

FOTO! Ultimul copac din centrul Pietei Libertatii a fost doborat si secerat de drujbe. Cati arbori promite Nicolae Robu in loc?

TIMISOARA. S-a ales rumegusul si de ultimul copac care trona in centrul Pietei Libertatii. Acesta a cazut, luni, sub drujbele muncitorilor de la Horticultura. Potrivit primarului Nicolae Robu, arborele era… bolnav.

Luni la amiaza, cativa muncitori ai Horticultura au pecetluit soarta ultimului copac din centrul pietei, pentru ca cei se ocupa de pavare sa dea zor si sa termine pana la venirea vremii rele.

„Nu era sanatos… era o fisura intre ramurile principale, din cate am inteles, chiar la ramificare, si avea si la radacina o fisura. A ramas sa se faca o expertiza, sa se vada care e starea de sanatate si daca nu e sanatos, sa fie taiat. Daca s-a ajuns la taiere, concluzia e ca nu a fost sanatos. Toti pomii care au fost taiati in Piata Libertatii au avut probleme de sanatate, unul singur am putea spune ca a fost sanatos, dar era crescut foarte stramb. A si ramas singur acolo si arata urat”, a declarat Nicolae Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Edilul da asigurari insa ca in Piata Libertatii vor fi plantati mai mult de 30 de copaci, in jurul bancilor care vor fi puse… concentric. Nu s-a stabilit insa ce fel de arbori vor fi.

„Se vor planta, cred, 32 de pomi, in jurul bancilor care se vor pune in piata, cu dispunere circula. Copacii vor face umbra bancilor, nu vor ghivece suta la suta. E sigur ca pe langa ce plantam vom mai avea flori, poate inclusiv anumiti arbusti in ghivece, n-am stabilit inca mobilarea suplimentara, nu e prevazuta in proiect”, a mai explicat edilul-sef.

Muncitorii firmei Romprest, care se ocupa de reabilitarea zonei istorice a orasului, continua lucrarile de pavare. Au luat piatra si de pe o portiune din strada Alba Iulia, unde va fi pus pavaj nou.

„Si pe strada Alba Iulia continua cercurile, cu caramida mai putina, dar tot cercuri vor fi. Pe masura ce ne indepartam de statuie, coroanele circulare cu caramida sunt tot mai inguste si creste latimea coroanelor cu pavaj, va fi mai mult piatra cand se va ajunge acolo”, a spus primarul.

Potrivit unor declaratii mai vechi ale reprezentantilor Primariei Timisoara, in Piata Libertatii erau, initial, 58 de copaci. Trebuiau taiati 16, insa s-a ajuns la concluzia ca niciunul nu este sanatos, asa ca au fost doborati toti. Acum mai sunt doar 6 arbori, in fata Casei Armatei si a Garnizoanei.

Exit mobile version