Opinia Timisoarei

FOTO! Tramvaiele au facut parada pe nervii intinsi ai soferilor blocati in trafic la Timisoara, de Ziua Transportului Public. Cand vor iesi pe traseu noile garnituri?

TIMISOARA. Claxoane, nervi, blocaje in trafic, politisti locali care dirijau circulatia si… o parada a tramvaielor vechi si noi. Acesta a fost tabloul Zilei Transportului Public de la Timisoara.

RATT a scos mai multe tramvaie pe traseul dintre Piata Maria si Catedrala pentru ca timisorenii sa vada atat vechile tramvaie, cat si pe cele doua noi pe care primarul le-a ”botezat” Armonia.

Coloana de tramvaie a fost condusa de un tramvai tras de doi cai in care se afla si primarul Nicolae Robu, zambitor, bucuros ca poate arata timisorenilor si cele doua tramvaie mai noi care recent au fost modernizate. Cele doua tramvaie Armonia au facut, de asemenea, parte din coloana de tramvaie, iar cei curiosi s-au putut urca in ele, s-au putut aseza pe scaune si s-au putut bucura si de aerul conditionat din acestea, mai ales ca afara deja caldura s-a resimtit.

In tot acest timp, nervii soferilor au fost intinsi la maximum, mai ales ca traficul rutier prin fata Catedralei a fost oprit, iar din acest motiv soferii care se indreptau spre centru, venind din sudul orasului, au stat minute bune in coloana.

Cu toate acestea, Nicolae Robu a anuntat ca Primaria Timisoara urmeaza sa pregateasca un grafic pentru reabilitarea altor cinci tramvaie la aceleasi doua firme care le-a reabilitat pe cele doua sosite deja la Timisoara.

Cele doua firme au venit in parteneriat, au castigat impreuna licitatia si acesta este un lucru bun. Un tramvai reabilitat costa 485.000 de euro”, a declarat Nicolae Robu.

Cele doua tramvaie Armonia au omologare provizorie pentru un an si cel mai probabil pana la finalul acestei luni, potrivit directorului RATT, Ioan Goia, acestea vor putea circula pe linii din zona centrala a orasului.

Foto: Virgil Simonescu

FOTO: Virgil Simonescu

 

Exit mobile version