Opinia Timisoarei

FOTO! Liber la circulat pe sub pasajul Jiul din Timisoara! Ce lucrari se mai fac?

TIMISOARA. Veste grozava pentru soferi! Pasajul Jiul a fost redeschis partial in aceasta dimineata, astfel incat sa se poata circula pe sub el in ambele sensuri. Lucrarile continua.

Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu pe pagina de Facebook:

Asa cum am promis, am facut tot ce s-a putut pentru ca timpul cat Pasajul Jiul este complet inchis sa fie minim. Vremea extrem de ploioasa de pana in urma cu o saptamana a ingreunat lucrarile, dar, chiar si asa, lucrandu-se cum s-a putut, s-a reusit ca sambata, 20.08.2016, turnarea noii fundatii de beton -cea definitiva!- sa se finalizeze pe 2 dintre cele 5 benzi pe care pasajul le va avea. Avand parte, saptamana trecuta, de vreme buna, betonul s-a consolidat, asa cum au aratat probele de laborator si, prin urmare, de astazi de dimineata, am dat drumul la trafic pe cate o banda pe sens, peste noua fundatie. Reamintesc ca prin Pasajul Jiul, in varianta lui de pana acum, cu toate ambuteiajele binecunoscute noua, treceau peste 3000 de masini pe ora ! Evident, inchiderea lui completa -si nu noile semafoare inteligente, cum au dezinformat „binevoitorii”!- a creat mari aglomeratii pe celelalte artere, care au trebuit sa preia cele peste 3000 de masini pe ora!
Mentionez ca sub cele doua benzi a caror fundatie este finalizata si pe care incepand de astazi se circula sunt realizate in varianta finala si retelele de utilitati!
In continuare, se va lucra in stanga si dreapta celor doua benzi, la partea de extensie la 5 benzi, trotuare si piate de biciclete” a scris Nicolae Robu.

Pentru ca nu toti soferii au aflat inca de redeschiderea traficului pe sub pasaj, pana la orele 10.00 se circula lejer intre bulevardul Republicii si Calea Circumvalatiunii.

Va reamintim, Pasajul Jiul va fi largit la cinci benzi de circulatie, in timp ce strada Jiul va fi largita la patru benzi. In zona pasajului vor fi amenajate trotuare si pe o parte si pe cealalta, si vor fi construite si piste pentru biciclisti. Durata de realizare a proiectului este de 14 luni, iar suma alocata pentru asta este de aproape 18 milioane de lei.

Exit mobile version