Opinia Timisoarei

FOTO! Cum vad peisagistii din Londra pietonala Marasesti din Timisoara! Ce-i lipseste stradutei?

TIMISOARA. Stradutei pietonale Marasesti ii lipseste spatiul verde. O spun peisagistii timisoreni, dar si specialistii straini. Peter Wilder, un arhitect peisagist din Londra, a gandit o simulare care le arata exact autoritatilor locale de ce avem nevoie pe micuta strada pietonala din centrul orasului.

Peter Wilder si Dusty Gedge, ambii din Londra, au fost invitati recent la Timisoara, sa participe la o conferinta organizata de Asociatia Peisagistilor din Romania, filiala Vest, cu tema „Spatiul Public. Infrastructura [eco]logica„.

„In urma conferintei, invitatii nostri Peter Wilder si Dusty Gedge ne-au trimis un montaj prin care doresc sa ne transmita cum ar putea sa arate strada Marasesti din Timisoara”, ne-au spus reprezentantii ASOP.

Peter Wilder, specializat in „rain gardens”, s-a plimbat pe pietonala noastra si a simtit ca-i lipseste ceva: spatiul verde. A pus mana pe tastatura si a simulat o imagine mai aparte pentru strada Marasesti.

Fotografia care ilustreaza viziunea lui pentru imbunatatirea peisajului de pe pietonala a aparut deja in spatiul virtual si a adunat o multime de aprecieri, dar si critici. Unii timisoreni spun ca spatiul verde, pus chiar deasupra de canalizare, ar „fura” foarte mult din pietonala si trecatorii ar fi nevoiti sa se inghesuie.

„Verdeata” pusa de londonez in mijlocul pietonalei ar avea un sistem de drenaj natural, plantele nemaitrebuind udate. Ce spuneti? Este o idee buna pentru a da culoare strazii Marasesti?

Exit mobile version