Opinia Timisoarei

FOTO! Cum arata parcul de langa Observatorul Astronomic din Timisoara dupa o investitie de 100.000 de lei. De ce lipseste umbra?

TIMISOARA. Alei ingrijite, gazon nou rasarit, flori si copacei proaspat plantati, dar si  un paienjenis de cabluri si cam putina umbra. In mare, asa arata parcul de langa Observatorul Astronomic dupa reabilitare. Locuitorii din zona mai vor insa ceva in parc si i-au transmis primarului dorinta lor.


Piata Vasile Adamachi sau scuarul Hunedoara, asa cum mai este cunoscut micul parc de langa Observatorul Astonomic din Timisoara si-a schimbat fata complet. Acum zona este marginita de un gard viu, a fost plantat gazon, sunt rondouri cu flori si banci nou-noute.

Batranii copaci din vechiul parc, insa, au fost ‘toaletati la sange’, astfel ca umbra aproape ca lipseste cu desavarsire.

 

„Acest spatiu verde arata foarte rau inainte. Am considerat ca si acest spatiu, ca si altele din oras trebuie sa aiba un cu totul alt tratament, trebuie sa aiba o cu totul alta fata. Ca urmare am demarat lucrari de amenajare, constand in plantarea unor plante ornamentale, in realizarea unui sistem de irigare, atat prin aspersiune cat si prin stropire, au fost maontate banci, cosuri de gunoi si s-au cosmetizat copacii. Evident, in primul rand s-a facut igienizarea zonei iar pe margine s-a plantat gard. Cred ca cetatenii din zona se bucura sa aiba un asemenea loc”,  a spus primarul Nicolae Robu.

O timisoreanca ce locuieste in zona l-a abordat pe primar cu o rugaminte: aceea ca in parculet sa fie instalate si cateva jucarii pentru cei mici, de pilda tobogane sau leagane. Primarul a promis ca, desi parcul e cam mic, se vor face demersuri pentru instalarea unor astfel de jocuri.

Cat despre cablurile care impanzesc locul, primarul spune ca incet-incet, vor disparea nu doar de acolo, ci si din intreg orasul.

„Tot ce facem de acum inainte in termeni de amenajari stradale conduce si la mutarea in subteran a tuturor cablurilor. Nu putem insa sa punem in practica, global, in tot orasul, aceasta mutare a cablurilor in subteran pentru ca nu are cine sa finanteze toate amenajarile. Intr-adevar, arata groaznic tot cablaraiul asta, nu poti sa arunci privirea spre ceva frumos, nu poti sa faci o poza ca in ea apar cabluri. E foarte grav ca orasul a ajuns in situatia asta, nimanui nu i-a pasat si s-a permis sa se monteze cabluri peste tot. Vom rezolva aceasta problema, dar nu putem peste noapte.” a spus Nicolae Robu.

Suprafata parcului reabilitat este de 2.200 de metri patrati, iar valoarea investitiei a fost de aproximativ 100.000 de lei.

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version