Opinia Timisoarei

FOTO! Cum arata drumul care leaga Timisoara de Giroc, extins la 4 benzi si cu pista de biciclete, pe 3 milioane de euro?

TIMISOARA. Soseaua care leaga Timisoara de Giroc a fost extinsa la patru benzi. Lucrarile platite de Consiliul Judetean Timis ar trebui sa fie gata in aceasta toamna. Drumul este deja asfaltat, pista de biciclete la fel, mai e de lucru la marcaje si la finisaje.

Proiectul este unul mai vechi si apartine Consiliului Judetean Timis. Vorbim despre largirea a 2,3 kilometri de drum, pentru care reprezentantii CJT au alocat 12,9 milioane de lei, adica aproape 3 milioane de euro. S-a lucrat la reteaua de apa, la cea de canalizare, gaz, fibra optica, au fost montati si stalpi pentru iluminatul public.

„Principalele tipuri de lucrari executate sunt cele specifice rutiere de modernizare – reabilitare a drumului si de utilitati, fiind vorba aici despre retelele electrice, gaz, apa, canal, telecomunicatii, trecere peste calea ferata. S-au facut si spatii pentru parcari, s-au amenajat statii de autobuz, accesele la drumurile laterale, trotuare si piste de bicicelte. De asemenea, s-au efectuat lucrari la podete, dispozitive de scurgere a apelor, dar si pentru amenajarea sensului giratoriu din dreptul primariei Giroc”, ne-a declarat Jana Lavrits, purtator de cuvant Consiliul Judetean Timis.

Potrivit reprezentantilor CJT, acum se lucreaza la finisaje, amenajarea pistei de biciclete, a podetelor peste care trece aceasta si a marcajelor. Termenul final al lucrarilor este 15 septembrie.

Mai este de turnat un strat de uzura, mai sunt de facut accesele laterale si unele lucrari in sensul giratoriu. Pe langa drum se mai fac parcari, se repara trotruarele, se fac piste pentru biciclete si podete”, a declarat Jana Lavrits, purtatorul de cuvant al CJ Timis.

Drumul dintre Timisoara si Giroc are o lungine de 2,3 km.

Foto: Alex Valentin-Pokus

Exit mobile version