Opinia Timisoarei

FOTO! BC Timisoara – Galil Gilboa 76-83 in Liga Balcanica la baschet! Alb-violetii au tinut 30 de minute piept campioanei Israelului

Timisoara a jucat de la egal la egal cu fosta campioana a Israeului demonstrand ca are potential si mai ales ca-si doreste cu adevarat sa fie una dintre echipele de top din tara. Elevii lui Badnjarevic nu au reusit sa-i invinga pe baschetbalistii din Tara Sfanta pentru ca nu au avut banca de rezerve a adversarilor, pentru ca le-a lipsit Sarovici, dar  si pentru ca nu au experienta necesara sa se adune in momentele cheie.

Puterea de a gestiona perfect cele mai dificile momente dintr-un joc s-a vazut chiar in primul sfert. Leii din Banat au condus toate cele 10 minute, insa adversarii lor au revenit in ultimele secunde ducand scorul de la 12-16 la 22-20 in favoarea lor. Si in sfertul secund s-a mers cap la cap, atat gazdele cat si oaspetii nereusind sa se desprinda pe tabela de marcaj. Timisorenii au condus cu 33-27, 33-31, insa din nou la finalul actului tabela arata 42-44.

Diferenta de valoare s-a facut insa pe finalul sfertului 3. Antrenorul celor de la Gilboa a aruncat in teren artileria grei: cei 4 americani extrem de valorosi, iar acestia au profitat la maximum de cateva greseli ale lui Siricevici sau Archie. Inainte de ultima runda a meciului Gilboa avea un avantaj de 11 puncte: 58-69, diferenta ce nu a mai putut fi surmontata de banateni. S-a terminat 83-76 pentru jucatorii din Israel, iar Timisoara spoera ca in returul Ligii Balcanice va reusi sa produca surpriza si sa mearga in faza urmatoare a competitie.

 

Ido Kozikaro a avut 17 puncte, 6 recuperari, Romeo Travis a bifat 12 puncte, 6 recuperari si 4 pase decisive, iar Joseph Jones a terminat cu 12 puncte pentru invingatori. De la gazde s-au remarcat Ivan Siriscevic cu 24 puncte, 6 recuperari, Dominique Archie – 16 puncte, 11 recuperari si 4 interceptii, dar si Bogdan Popescu care a terminat meciul cu cu 14 puncte, 5 recuperari.
Echipa lui Predrag Badnjarevic are o victorie si trei infrangeri la general, suferind al doilea esec intern in Liga Balcanica.

FOTO Ervin Boer

Exit mobile version