Opinia Timisoarei

FOTO! Actiune ca-n filme la Politia Timis! Ce i-a cucerit pe sute de copii din Timisoara?

TIMISOARA. Ziua Politiei Romane a fost sarbatorita la Timisoara printr-o impresionanta desfasurare de forte. Politistii le-au aratat timisorenilor, adunati la sediul IPJ Timis de pe Take Ionescu, partea cea mai spectaculoasa a meseriei lor.

In cadrul evenimentului au fost prezentate elemente de tehnica si dotare, au avut loc demonstratii de dresaj si interventie a cainilor politisti, iar luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul IPJ Timis au facut o demonstratie de lupta.

„Azi sarbatorim 193 de ani de la infiintarea Politiei Romane si la sediul inspectoratului este organizata Ziua Portilor Deschise, unde toti vizitatorii pot urmari de aproape dotarea politistilor, precum si demonstratii de lupta si interventie, efectuate de politistitii de la Serviciul pentru Actiuni Speciale si demonstratii de dresaj canin. Absolut tot ce se intampla aici, astazi, e important pentru noi”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro  Ancuta Morariu, purtator de cuvant al IPJ Timis.

Cei mai multi spectatori au fost copii, veniti de la mai multe gradinite din Timisoara alaturi de educatoare si parinti.

„Abia astept sa vad ce urmeaza sa se intample astazi aici. E prima data cand vin. Sunt curioasa cum vor dresa politistii cateii. Astept de mult timp momentul asta. Am vazut doar la televizor cum sunt dresati cainii. Sper sa fie ascultatori”, ne-a spus o fetita de cativa ani, venita cu colegii ei de gradinita.

Un moment plin de adrenalina a fost demonstratia de capturare a unui grup de raufacatori, pentru care politistii au creat un scenariu demn de un film de actiune. S-au tras focuri de arma, au avut loc derapaje spectaculoase, iar, in cele din urma, infractorii au fost prinsi cu ajutorul cainilor special antrenati, care i-au scos pe acestia din autoturisme.

„Cel mai mult mi-a placut scenariul cu hotii. M-am bucurat cand i-au prins, au meritat asta”, a spus o fetita venita de mana cu mama ei.

„Mie mi-au placut mult demonstratiile cu impuscaturi. Chiar am mers la masina Politiei si m-am uitat la arme. M-am jucat cu o pusca. Era tare grea, dar am vrut sa am o poza ca amintire”, ne-a zis un baietel.

Alegerea datei de 25 martie ca zi a Politiei Romane este legata de simbolul crestin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat si pe actualul drapel al Politiei Romane.

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version