Opinia Timisoarei

Fostul sef al Politiei Timis, Doru Spataru s-a stins din viata, la Timisoara, dupa o lunga suferinta

TIMISOARA. Doliu in randul politistilor din Timis. Fostul sef al IPJ Timis, devenit apoi sef al Politiei Locale Timisoara, cms.sef (r) Doru Spataru s-a stins din viata, dupa o grea suferinta.

Dupa ce a luptat cu boala aproape un an, Doru Spataru a murit, in a doua zi a noului an 2014.

Doru Spataru a fost sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis pana in 2001. Tot el a condus Politia Transporturi, iar finalul carierei si l-a dedicat tot politiei, insa de aceasta data Politiei Locale.

El s-a remarcat de-a lungul timpului prin rezolvarea dosarelor lui Zaher Iskandarani si Mujea Marcelini, cazuri celebre in anii ’90 cand impreuna cu procuroarea Constanta Carstea, cunoscuta ca Silvia Conti a Banatului, a instrumentat aceste cazuri rasunatoare pentru acea vreme.

Tot Doru Spataru a fost si cel care a condus ancheta in cazul bombei care a explodat in anul 2000, pe Calea Aradului din Timisoara, intr-o masina Alfa Romeo. In urma acestui caz, el a anihilat o retea de traficanti de masini de lux aduse din Occident.

Un alt caz instrumentat de Doru Spataru a fost Afacerea Jimbolia care a presupus incalcarea embargoului din anii 1990, impus de ONU asupra  Iugoslaviei (Serbia de acum – n.r.). Combustibilul de contrabanda era transportat cu vagoanele CFR pana in tara vecina.

Doru Spataru, in calitate de director executiv, impreuna cu adjunctul sau, Dorel Cojan, a pus pe picioare Politia Comunitara, devenita ulterior Politia Locala, inca de pe vremea fostului primar, Gheorghe Ciuhandu. Institutia a devenit una dintre cele mai apreciate din tara.

Doru Spataru s-a nascut in 31 iulie 1954 la Periam, in judetul Timis. Scoala generala a urmat-o la Beius, iar liceul, la Satu Mare.

A absolvit Academia de Politie in anul 1977, iar in 1979, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, fiind repartizat la IPJ Cluj, in functia de specialist criminalist, apoi la Serviciul Judiciar.

Din 1981 a lucrat in Politia Transporturi. A fost numit seful Serviciului Judetean Satu Mare al Politiei TF, iar din 1994, sef al Inspectoratului de Politie Transporturi Timisoara, pana in 1999.

Din 16 august 1999 a fost sef al Politiei Timis, timp de 17 luni. Din anul 2001 pana in 2005 a ocupat functia de adjunct al comandantului Politiei Municipale Timisoara

A fost unul dintre cei mai buni politisti din judetul Timis si a fost foarte apreciat de colegi pentru munca sa.Copiii sai i-au calcat pe urme, atat fata, cat si baiatul sunt acum politisti.

Inmormantarea fostului sef al IPJ Timis va avea loc sambata, la ora 15.00, in cimitirul de pe Calea Sagului din Timisoara.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Exit mobile version