Opinia Timisoarei

Fostul consilier local USR Aida Szilagyi, atac la adresa presei si a judecatorilor. Nu-si demoleaza blocul, iar sfidarea legii o numeste ‘abordare urbanistica neinspirata’

TIMISOARA. Aflata in vacanta la momentul sentintei definitive care arata ca a incalcat legea cand si-a extins casa pana a devenit un bloc, acum, la o saptamana distanta, Aida Szilagyi reactioneaza pe Facebook si anunta ca nu va demola cladirea ridicata cu sfidarea legii.

Mai mult se plange ca procesul sau a fost o tema de atac politic si sugereaza ca judecatorii ar fi luat decizia dupa ce au citit ziarele care i-au dezvaluit ilegalitatile.

CITESTE SI: Userista Aida Szilagyi demisioneaza din Consiliul Local Timisoara, dupa ce instanta a stabilit ca a ridicat un bloc fara sa respecte autorizatia

Am simțit nevoia să las aici câteva rânduri pentru toți prietenii mei reali sau virtuali, confuzați probabil de “știrile” vehiculate în presa locală de săptămâna trecută. Nu voi face o analiză a calității și imparțialității jurnalismului local, cred ca puteți aprecia si singuri.
Tăcerea mea pe subiectul construcției de pe Rapsodiei 13 nu a însemnat nici lipsă de asumare și nici lașitate, a fost numai urmarea unor recomandări primite de la avocați de a mă abține de la comentarii pe parcursul procesului aflat in curs. Acum că s-a încheiat, pot da câteva explicații pentru a clarifica pentru ce titlurile din ziare au fost o manipulare„, transmite Aida Szilagyi.

Fostul consilier local al USR Timisoara anunta ca nu se pune problema demolarii blocului pe care l-a ridicat cu incalcarea legii.

Instanța a dispus definitiv desființarea celor două autorizații de construire, dar a adăugat explicit că clădirea nu va fi în nici un caz demolată. Acest lucru înseamnă că va trebui să facem modificările necesare și să reautorizăm clădirea respectând toate cerințele PUZUL ZONAL CARE PERMITE LOCUINȚE COLECTIVE. Pe strada Rapsodiei există mai multe imobile cu locuințe colective, inclusiv cea în care locuiește vecinul reclamant. Aș spune că a existat mai degrabă o abordare urbanistică neinspirată încă de la prima autorizare„, sustine Aida Szilagyi.

Aceasta arata ca totul a fost un ‘atac politic’ si ca judecatorii nu ar fi fost impartiali si s-ar fi lasat influentati de articolele din presa, pe care le caracterizeaza drept denigratoare, desi au demonstrat cu documente cum familia fostei consiliere USR a incalcat legea.

Un asemenea caz nu ar fi stârnit niciodată interesul dacă eram un simplu cetățean. Fiind consilier local, și mai ales din partea USR, a fost o tema de atac politic. Articole de ziar denigratoare au fost publicate în momente cheie ale procesului, înainte de pronunțarea sentințelor, și au fost atașate la concluziile acuzării, pentru judecători, să fie citite, sunt sigură că au făcut-o”, mai precizeaza Aida Szilagyi.

In final, aceasta se plange ca sentinta in urma careia si-a inaintat demisia a impiedicat-o sa demonstreze cat de multe lucruri bune ar fi putut face pentru Timisoara din pozitia de consilier local. Aceasta chiar daca pana acum, in cei doi ani de mandat, nu s-a remarcat prin niciun proiect de anvergura.

Există un regret legat de ceea ce aș fi putut realiza în continuarea mandatului, cu toate acestea munca mea pentru un oraș mai sustenabil va continua, însă dintr-o altă perspectivă. (….) Poate în ochii unora mi-am pierdut reputația, dar nu mi-am pierdut demnitatea. Am tăria să trec peste acest moment cu fruntea sus, mulțumesc celor care mi-au rămas alături„, a conchis Aida Szilagyi.

Va reamintim, Aida Szilagyi si-a inaintat demisia din Consiliul Local Timisoara saptamana trecuta, dupa ce instanta a stabilit definitiv si irevocabil ca a ridicat in mod ilegal un bloc in locul extinderii casei familiale.

CITESTE SI: Ii va cere Primaria Timisoara useristei Aida Szilagyi sa-si darame blocul ridicat fara autorizatie? Judecatorii au dat sentinta definitiva

Exit mobile version