Opinia Timisoarei

Fosta sefa de la Resurse Umane din Primaria Timisoara care a masluit concursuri de angajare si-a recunoscut vinovatia si a facut o intelegere cu procurorii DNA

TIMISOARA. Fosta sefa a Serviciului Resurse Umane din Primaria Timisoara a obtinut o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare dupa ce a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DNA.

CITESTE SI: Fosta sefa de la Resurse Umane din Primaria Timisoara, urmarita penal dupa ce a masluit concursuri de angajare

Rodica Aurelian era acuza de savarsirea unor infractiuni de coruptie sau asimilate coruptiei. In acest dosar au mai fost condamnate cu suspendare inca doua foste angajate ale Primariei Timisoara.

Potrivit procurorilor anticoruptie, concursurile de angajare, atat pentru posturile de conducere, cat si de executie au avut loc in decembrie 2015, dar si in perioada 2018-2019. Este vorba despre functii de consilier, inspector de specialitate si director executiv.

Fosta sefa a resurselor umane a recunoscut ca a inlocuit lucrarile a 20 de persoane care au participat la concursurile de ocupare a posturilor. Intelegerea cu procurorii DNA vine dupa ce alte doua functionare, subordonatei sefei de personal, implicate si ele in fraudarea concursurilor, si-au recunoscut vina si au primit pedepse de un an de inchisoare cu suspendare. Ele sustineau ca au scris lucrarile mai multor candidati indicati de Rodica Aurelian. In urma evaluarii lucrarilor, candidatii ar fi promovat concursurile. Infractiunile pentru care a fost condamnata fosta sefa a Serviciului Resurse Umane din Primaria Timisoara sunt: instigare sub forma participatiei improprii la abuz in serviciu, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, sustragere sau distrugere de inscrisuri, fals si uz de fals, toate in forma continuata. Pocurorii DNA Timisoara au dispus sesizarea instantei de judecata cu acordul de recunoastere a vinovatiei. Decizia finala le apartine magistratilor Tribunalul Timis, prima infatisare fiind programata pe 17 decembrie.

Ramane de vazut daca judecatorii vor accepta intelegerea facuta cu procurorii DNA si pastreaza propunerea de pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru Rodica Aurelian.

Exit mobile version