Opinia Timisoarei

A fost descoperit un tratament impotriva obezitatii! Pacientii pierd 11% din greutate intr-o luna!

Cercetatorii sustin ca tratamentul, care este experimental deocamdata, impiedica alimentarea cu sange a celulelor adipoase. Principalul beneficiu consta in abordarea nechirurgicala si in alternativa la pastiele pentru slabit.

Tratamentul, testat pe maimutele obeze, le-a ajutat sa piarda, in medie, 11% din greutatea lor, in patru saptamani.

Potrivit acestui studiu, publicat in revista americana Science Translational Medicine, indicele de masa corporala si dimensiunea taliei acestor maimute au fost reduse.

Aplicarea acestui tratament si in cazul oamenilor ar oferi o abordare nechirurgicala pentru a diminua tesuturile adipoase, dar si o alternativa pentru medicamentele pentru slabit„, a declarat medicul Renata Pasqualini, principalul autor al studiului.

Anumite terapii, care „pacalesc” apetitul sau impiedica organismul sa absoarba grasimi, au parte de o utilizare limitata, din cauza efectelor secundare toxice pe care le provoaca.

Inainte de a putea fi administrat pacientilor umani, tratamentul trebuie sa fie mai intai aprobat de Agentia americana pentru medicamente (Food and Drug Administration/ FDA).

Pana in prezent, Agentia s-a aratat extrem de reticenta in ceea ce priveste autorizarea pe piata a tratamentelor contra obezitatii. In ultimul an, FDA a refuzat deja aprobarea a trei medicamente, din motive de securitate medicala.

Exit mobile version