Opinia Timisoarei

Fluviu pe Calea Martirilor din Timisoara, din cauza unei avarii uriase la o conducta. Apa a rupt asfaltul de pe sosea. Video

TIMISOARA. Inundatie de proportii pe Calea Martirilor din Timisoara, sambata seara. Soseaua, dar si o parte din trotuar au fost acoperite de ape.

CITESTE SI: Tragedie la o intrecere de rafting. Un om a murit dupa ce o barca de opt persoane s-a rasturnat. Operatiune de salvare in doua judete. Foto 

O conducta magistrala s-a spart pe Calea Martirilor imediat dupa intersectia cu bulevardul Liviu Rebreanu, iar apa a tasnit din subteran ridicand pur si simplu asfaltul, aproape de strada Stefan Stanca.

Presiunea a fost atat de puternica incat pe o portiune insemnata asfaltul a fost pur si simplu smuls, iar apa a navalit pe sensul catre Giroc, iar mai apoi si pe celalalt.

Echipe de jandarmi  si politie au restrictionat traficul si au sosit echipele de interventie ale Aquatim.

 

Blocurile din zona au ramas fara apa la robinete. Primele date arata ca interventia va fi una complexa si dificila. Reprezentantii Aquatim estimeaza ca reparatiile ar putea dura chiar si 8 ore.

Conducta alimenteaza blocurile si in special zona Girocului. E o conducta medie de 300, de azbociment. Intervenim. Fara apa vor ramane probabil blocurile dintre Lidia si Rebreanu, timp estimare, aproximativ 8 ore.

Conducta nu e foarte mare, dar probabil a explodat. S-a crapat un tub pe lungime, e legat de inca o magistrala de aici din spatele meu si din aceasta cauza curge asa tare… In spatele meu e o conducta, cea mai mare din oras, cu inel de 800, e la vreo 100 de metri, are debit, presiunea este si a umflat asfaltul… A aparut la o ora asa nepotrivita, sambata seara, dar pana nu o rezolvam,  nu plecam de aici„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Emil Alexe, reprezentant Aquatim.

VIDEO: George Stefanita

UPDATE: Echipele de interventie ale Aquatim au muncit pana tarziu in noapte si au reusit sa remedieze defectiunea. Acestia au reparat stricaciunile din subteran mai devreme de termenul de 8 ore pe care il prevedeau initial.

La ora 3.00, a fost reluata alimentarea cu apa in toate blocurile din zona, iar circulatia pe Calea Martirilor se desfasoara fara probleme.

Exit mobile version