Opinia Timisoarei

Florin Birsasteanu, presedinte PSD Timisoara: ‘Orasul trebuie condus dupa dorintele si asteptarile cetatenilor’.

D-le Florin Birsasteanu, ati lansat un dialog cu timisorenii pe tema orasului. Intalniri in strada, discutii despre propunerile lor, pareri, idei, dezbateri, care va fi finalitatea acestui demers ?

Cetatenii sunt esenta orasului, ei aduc plus valoare, ei au nevoi, ei consuma, ei contribuie, ei trebuie sa conteze cel mai mult atunci cand faci un proiect de oras. Toate lucrurile trebuie gandite tinand cont de modul in care viata lor poate fi imbunatatita, de la servicii, infrastructura, pana la evenimente, educatie, sanatate, sport, etc., absolut tot. In aceasta logica, orice primar cu piciorele pe pamant trebuie sa asculte si ia in considerare propunerile cetatenilor. Ele cu siguranta reflecta acea realitate care poate fi distorsionata daca e privita din exterior, si va cer sa va ganditi daca eu pot sti mai bine ca dumneavoastra ce se intampla pe strada pe care locuiti. Cu siguranta nu. Exact acelasi lucru este valabil pentru zona sau cartier. Acesta este motivul pentru care este necesara o dezbatere permanenta intre cetateni si primar, un schimb de idei si informatii care trebuie sa se finalizeze cat mai mult posibil in favoarea primului.

Militati pentru ideea de a avea permanent un dialog cu cetatenii ?

Clar. Orasul trebuie condus dupa dorintele si asteptarile cetatenilor. E normal ca ei sa aiba cuvantul. Orasul nu poate fi condus din birou, de pe calculator sau pe hartie. Orasul trebuie strabatut la pas, muncit strada cu strada, cartier cu cartier, om cu om. Administratia trebuie facuta transparent, cu grija, cu atentie la detalii si mai ales cu sinceritate. Proiectele trebuie gandite de la mic la mare, fara risipa si croite pe nevoile oamenilor. Trebuie mentinut un echilibru constant intre ce doresc cetatenii si ce spun specialistii ca e nevoie pentru a dezvolta orasul pe criterii moderne si eficiente.

Ce va faceti daca primiti patru sute de mii de propuneri, adica de la fiecare cetatean cate o idee ?

Cum spuneam, orasul e al cetatenilor. Sortam patru sute de mii de idei, probabil unele o sa coincida, le impartim pe categorii, le ordonam in functie de numar, le prioritizam si ele vor fi agenda noastra de lucru pe urmatorii patru ani. Ar fi o situatie ideala si e foarte putin probabil sa ca asa ceva sa se intample. Dar pentru cetatenii care chiar doresc sa ne transmita propunerile lor, nemultumirile, ideile, ii asteptam inclusiv online. Pentru mine, comunicarea este esentiala asa ca ii rog pe toti cei care ne citesc sa adauge noul meu numar 0784 422 242 la whatsapp si sa-mi transmita ceea ce isi doresc pentru ‪‎Timisoara, pentru cartierul in care locuiesc ori pentru o anumita strada sau zona a orasului. Vreau sa tin cont de parerile lor care trebuie sa faca parte din orice proiect de modernizare si sau dezvoltare.

 

 

Exit mobile version