Opinia Timisoarei

Flashmob la Timisoara impotriva eutanasierii cainilor fara stapan. ‘Ei mor degeaba, problema ramane’. FOTO

Cateva zeci de iubitori de animale de la Asociatia Pet Hope Timisoara au protestat, printr-un flashmob, impotriva eutanasierii cainilor fara stapan, pe care o considera inutila si ineficienta.

Flashmobul a constat in afisarea, pret de cateva minute, a unui banner de peste 10 metri cu mesajul ‘Ei mor degeaba, problema ramane’, in fata intrarii in centrul comercial Iulius Mall.

“Actiunea de astazi a avut un dublu scop: ne-am intalnit intr-un cadru organizat cu colegii din protectia animalelor pentru a stabili diferite strategii de constientizare a autoritatilor publice, in special conducerea Primariei Timisoara, ca se afla pe drumul gresit in rezolvarea problemei cainilor fara stapan, iar pe de alta parte, prin flashmobul care a urmat, am urmarit sa sensibilizam publicul larg cu privire la soarta cainilor blanzi care sunt ucisi in zadar” a spus Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociatiei Pet Hope.

Flashmobul, parte a unei serii de proteste si actiuni la nivel european, a fost organizat in continuarea unei intalniri a reprezentantilor asociatiilor de protectie a animalelor la care au participat peste 25 de persoane implicate in salvarea cainilor fara stapan.

Asociatia Pet Hope Timisoara militeaza, de mai bine de 3 ani, pentru protejarea animalelor fara stapan si impotriva eutanasierii. Asociatia sustine ca „sterilizarea este mai ieftina, mai eficienta pe termen lung si face dovada unei societati civilizate”.

Citeste si: Mai multi caini pe strazi, de cand a inceput eutanasierea! Robu ii trimite la munca pe iubitorii de animale! De ce?

Exit mobile version