Opinia Timisoarei

Flashmob cu candele aprinse la Timisoara! 100 de oameni s-au adunat in Piata Unirii sa protesteze fata de eutanasierea cainilor comunitari

Cu mic cu mare, insotiti si de cativa catei, aproape 100 timisoreni s-au adunat in centrul orasului sa aprinda lumanari intr-un protest inedit pentru salvarea cainilor comunitari.

Aceasta dupa ce in urma cu o luna, aceiasi iubitori de animale au organizat un alt flashmob in Piata Unirii cand s-au intins pe jos, in zapada, pret de cateva minute.

Luni seara, au fost tineri si batrani deopotriva, copii de scoala cu ghiozdane in spate, dar si bebelusi in carucioare adusi de bunici sau parinti. Cu totii s-au adunat ca la un semn in jurul orei 20.00 in Piata Unirii.

Multi dintre  timisorenii veniti in centru au aprins lumanari si au traversat in diagonala Piata cu candelele in maini. Apoi, s-au oprit in fata Domului catolic din Unirii unde le-au asezat pe caldaram. Protestatarii s-au prins de maini si au facut un cerc in jurul lumanarilor aprinse, intr-un gest simbolic de rugaciune pentru salvarea sufletelor patrupedelor nevinovate.

„Promovam singura metoda buna. Am eutanasiat, am fost pasivi, acum trebuie sa incercam si asta”, a spus una dintre organizatoarele actiunii de luni seara din centrul Timisoarei.

„Am aflat de pe Facebook despre eveniment si am tinut sa vin. Lumanarile se asociaza cu rugaciunea, iar noi asta vrem, sa rugam autoritatile sa opreasca abuzurile impotriva cainilor comunitari care au dreptul la viata ca fiecare dintre noi. Vom lupta in continuare pentru asta”, a declarat si Dorian Calina, student la Medicina Veterinara in Timisoara.

Zeci de trecatori care se aflau in Piata Unirii cand a avut loc flash-mob-ul s-au oprit sa ii priveasca pe protestatari. Unii chiar li s-au alaturat in actiunea lor. Altii s-au marginit sa filmeze si sa fotografieze evenimentul cu telefoanele mobile. Intre acestia din urma chiar si un politist local care asigura ordinea la actiune, vadit impresionat de cele ce se petreceau sub ochii lui.

Flash-mob-ul din Piata Unirii a fost organizat de Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor si Asociatia Pet Hope, carora li s-au alaturat voluntari si simpli iubitori de animale care vor sa traga un semnal de alarma ca mii de suflete nevinovate sunt ucise. Cu totii  spun ca isi vor continua lupta si se vor ocupa de organizarea mai multor targuri de adoptie pentru acesti catei comunitari, deoarece acestia trebuie sterilizati si nu omorati.

FOTO: Dariana Dragos

Exit mobile version