Opinia Timisoarei

Flagrant pus la cale de DNA Timisoara! Cine a fost prins cu spaga in birou? FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Flagrant organizat ca la carte joi dupa-amiaza intr-o institutie din Timis. Procurorii anticoruptie l-au prins cu spaga in birou pe reprezentantul APIA Recas.

Acesta tocmai incasa 10.000 de lei de la un fermier caruia ii promisese in schimbul banilor ca va avea grija sa primeasca subventii pentru un teren nelucrat.

Chiar in momentul in care incasa banii in biroul sau dinRecas, reprezentantul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Ioan Romanu s-a trezit inconjurat de procurorii si politistii DNA.

Acestia l-au retinut pe barbat si l-au condus la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Timisoara, unde va da socoteala in fata procurorilor.

Intrebat pentru ce erau banii, Ioan Romanu a spus ca reprezentau un imprumut.

A fost un imprumut. Aveam sa il dau inapoi peste 2-3 luni. Nu ma simt vinovat, n-am omorat pe nimeni„, a declarat reprezentantul APIA Ioan Rominu.

Fermierul de la care a luat banii are insa o cu totul alta versiune despre provenienta banilor.

Am depus anul trecut cererea unica de inregistrare la APIA pentru obtinerea subventiilor pentru suprafetele pe care le detin. Depunand dosarul, inginerul Romanu a inventat tot felul probleme, ca as avea probleme la dosar si ca el ar putea sa imi faciliteze, ca doar el ma poate facilita, si de fiecare data bani. Atunci m-am hotarat sa apelez la DNA. M-am simtit fraudat, inselat. Din negocieri, era vorba de 250 de milioane, sa-i dau ca sa obtin subventiile pe 2015, si prin negocieri cu el, am ajuns la o suma de vreo 125 de milioane de lei vechi, iar subventia era de 10.000 de euro. Deci cerea jumate si ajungeai la 30 la suta. Din cate am inteles, mai sunt si alte persoane carora le-a cerut bani„, a declarat fermierul, Marius Mosoiu.

UPDATE: In urma audierilor de la sediul DNA Timisoara, procurorii anticoruptie au decis retinerea lui Ioan Rominu pentru 24 de ore. El va fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru luare de mita si trafic de influenta.

Exit mobile version