Opinia Timisoarei

Finantele, paralizate din nou. Greva spontana la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Au fost declansate proteste spontane in toate judetele la ANAF.

CITESTE SI: Proiect unic in Romania, la Timisoara. Spitalul care face investigatii gratuite pentru cancer de san, chiar la patul pacientelor internate pentru alte boli

Federatia Naționala a Sindicatelor din Finante anunta ca ministrul Finantelor nu si-a respectat angajamentele din acordul incheiat cu organizatiile sindicale.

Drept urmare, incepand cu ora 8.30, angajatii au oprit lucrul, inclusiv la Timisoara.

Actiunile de protest spontane declansate la nivel national se pot intinde pe o perioada nedeterminata, degenerand si in actiuni de strada”, deoarece nemultumirea angajaților din sistemul fiscal este „profunda” si se refera, pe lângă salarizare, la lipsa unui sistem informatic integrat, lipsa acuta de personal, șipsa spatiilor adecvate desfasurarii activitatii, precum si lipsa de protectie juridica a salariatilor, „acestia fiind lasati sa se apere singuri in fata instantei, multinationalelor, firmelor puternice care isi maximizeaza profitul (adica nu inregistreaza profit si nu platesc impozit la stat) si au resursele financiare necesare sa ne actioneze in judecata avand ca scop principal intimidarea noastra”, transmit liderii sindicali.

Ordonanta pregatita de guvern, care ii nemultumeste, contine prevederi referitoare la:

Plafonarea sporului de conditii vatamatoare la 1000 de lei
Indemnizatia de hrana nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei
Voucherele de vacanta nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei
Anularea posturilor vacante
Desfiintarea biroului si functiei de sef birou
Normative personal: 10 functii de executie pentru serviciu, 20 functii de executie pentru directie, 40 functii de executie pentru directie generala.

Sindicalistii solicita egalizarea salariilor la nivel maxim in plata si introducerea in legea salarizarii a familiei ocupationale finante, cu o grila de salarizare corespunzatoare.

Exit mobile version