Opinia Timisoarei

Filarmonica Banatul din Timisoara are director cu concurs. Ovidiu Andris si-a vazut visul cu ochii

TIMISOARA. S-a incheiat concursul pentru postul de manager al Filarmonicii Banatul din Timisoara, iar director este Ovidiu Andris.

CITESTE SI: A cerut spaga aproape 100.000 de euro sa ‘aranjeze’ angajari si fonduri europene. Femeie prinsa in flagrant de procurorii DNA Timisoara 

Pozitia de sef al Filarmonicii a fost disputata intre Ovidiu Andris si dirijorul Radu Popa. Initial, candidatura acestuia din urma a fost respinsa de administratia Fritz pe motiv ca nu prezentase toate actele in original, aceasta desi documentele se aflau, conform legii la Bucuresti, in dosarul de doctorat. In cele din urma, candidatura i-a fost acceptata, insa dirijorul s-a adresat instantei solicitand anularea unor acte legate de organizarea concursului primariei.
Administratia Fritz l-a declarat castigator pe Ovidiu Andris.
Daca instanta ii va da dreptate lui Radu Popa, primaria ar putea fi nevoita sa organizeze un nou concurs pentru manager la Filarmonica.

Va reamintim ca Primaria Timisoara a mai avut o tentativa de a organiza concurs pentru acest post, iar atunci dosarul lui Andris nu se califica, intrucat nu intrunea conditiile de participare. Ulterior concursul a fost contestat in instanta de fostul director, Ioan Garboni, iar Andris a fost numit interimar, pana la organizarea unui nou concurs.

Ovidiu Andris este absolvent al liceului de muzica Ion Vidu din Timisoara, licentiat cu distinctia Summa cum laude la Universitatea de Muzica si Teatru din Hamburg si a obtinut diploma de masterat la Academia de Orchestra a Filarmonicii de Stat din acelasi oras.

In 2017 a fondat Trib’Art, cunoscuta drept Tribul Artistic – asociatie din Timisoara ce deruleaza proiecte culturale locale, nationale si internationale.

Exit mobile version