Opinia Timisoarei

Fierbe Tara Motilor! Peste 1.000 oameni protesteaza la Cimpeni fata de Rosia Montana. Victor Ponta: „sunt extremisti”

Scandalul pe tema exploatarii de la Rosia Montana capata amploare. La Campeni, peste o mie de oameni s-au adunat in ceea ce organizatorii numesc „Marea adunare a motilor”, pentru a protesta impotriva proiectului minier.

La adunare au venit si protestatari din toara tara si sunt asteptate sa soseasca zeci de autocare. Potrivit Nasul.tv, mai multe autocare cu manifestanti din Cluj au fost oprite de Politie si impiedicate sa inainteze.

Pe de alta parte, Sindicatul Minerilor din Rosia Montana a anuntat ca cei 33 de mineri ai RMGC se vor bloca din nou in mina, in semn de protest. Sindicalistii RMGC condamna „actiunile anti-sociale si anti-romanesti ale ONG-urilor protestatare impotriva locurilor de munca in minerit” si cer „acestor ONG-uri sa inceteze cu provocarile si violenta”.

Premierul Victor Ponta a declarat ca exista un grup extremist care vrea sa provoace violente la Cimpeni. „Eu cred ca fiecare are dreptul sa-si apere punctul de vedere. Am vazut ca e un grup extremist care incearca sa creeze o provocare si violenta la Cimpeni, in apropierea celor de la Rosia Montana. Vom avea grija ca sa nu lasam manifestarile extremiste si violente sa se intinda si vom lua masuri imediat”, a spus premierul, citat de hotnews.ro.

Declaratiile prim-ministrului au infuriat oamenii prezenti in centrul micului orasel din Apuseni, care au cerut demisia Guvernului.

UPDATE: Numarul protestatarilor a depasit 2.000.  Potrivit Jandarmeriei, protestul este autorizat sa se desfasoare pana la ora 20.00. Nu au fost inregsitrate incidente.

UPDATE2: La Cimpeni a participat si un grup de manifestanti din Timisoara. Reprezentanta acestora a fost invitata pe scena sa adreseze cateva cuvinte publicului adunat in piata. Tanara a facut un gest inedit si a recitat o poezie scrisa de bunica ei, originara din zona Apusenilor, pe care batrana de 73 de ani i-a dictat-o in direct prin telefon. Momentul emotionant a produs emotie in randul oamenilor.

Foto: facebook.com

Exit mobile version