Opinia Timisoarei

Fiasco total la un festival in Timis. Abia s-au strans 30 de spectatori. Evenimentul a fost organizat de ONG-ul lui Ovidiu Andris, tobosarul numit de Dominic Fritz la conducerea Filarmonicii din Timisoara. Foto

TIMIS. Trei zile de concerte ale unor artisti din tara si din strainatate, in cadrul unui festival care trebuia sa aduca jazz-ul mai aproape de iubitorii muzicii din Lugoj. Asta anunta ca si-ar fi propus ‘Orasul Jazz’, un eveniment care se desfasoara in aceste zile in centrul Lugojului.

Doar ca nimeni nu s-a intrebat si cati fani de jazz s-ar putea gasi in Lugoj si imprejurimi, ci interesul pare sa fi fost doar pentru finantarea oferita de Primaria Lugoj, de 198.000 de lei, cea mai mare suma de pe agenda culturala 2021.

Asa se face ca pe scaunele instalate pentru spectatorii la concerte, sambata seara, abia numarai cu greu 20-30 de oameni. Si nici aceia prea entuziasmati.

CITESTE SI: Trotuarele din centru pe care s-a turnat asfalt la Timisoara trebuie refacute. Directia de Cultura si Patrimoniu cere modificarea lor

‘Orasul Jazz’ este un festival aflat la prima editie la Lugoj si a fost organizat de Asociatia Trib’Art, cu sprijinul Primariei Municipiului Lugoj.

Pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor si in zona din apropiere au fost amenajate doua scene, un food court si o expozitie cu vanzare.

Artistii care au urcat pe scena nu par sa-i fi impresionat pe lugojeni, care au preferat sa stea in case. La fiecare concert, spectatorii puteau fo numarati pe degete.

198.000 de lei, adica aproximativ 40.000 de euro, din bugetul Primariei Lugoj au ajuns la asociatia care a organizat acest festival, care se va incheia duminica.

Trib’Art este o asociatie culturala din Timisoara, care il are drept manager pe tobosarul Ovidiu Andris, nimeni altul decat ‘omul lui Dominic Fritz’. Pe el l-a numit primarul Timisoarei la conducerea Filarmonicii Banatul, dupa ce fusese respins la concursul organizat de primarie pentru functie, fiindca percutionistul nu indeplinea nici macar conditiile minime de participare. Dar Dominic Fritz l-a reevaluat rapid si a decis ca este cel mai potrivit sa-l inlocuieasca in functie pe Ioan Garboni, managerul care isi cauta acum dreptatea in justitie, dupa ce a fost evaluat abuziv de administratia Fritz inainte de incheierea mandatului.

Exit mobile version