Opinia Timisoarei

Festivalul Bucatelor Traditionale la Muzeul Satului Banatean cu mici, sarmale, esarfe si portofele din musama. FOTO!

TIMISOARA. Argint, portofele, esarfe, gablonturi, clatite, gogosi, ciocolata de casa, halva, zacusca, mici, hamsii, frigarui, mezeluri, branzeturi, castane coapte, porumb fiert, inghetata, popcorn, chipsuri, paine de casa – toate acestea si multe altele ii asteapta pe timisoreni la Muzeul Satului Banatean, in acest sfarsit de saptamana, la Zilele Bucatelor Traditionale.

Doar cativa timisoreni si-au facut timp sa mearga la Padurea Verde sambata. Mai este timp pana duminica seara, la ora 20:00. Zeci de producatori si-au intins tarabele la Muzeul Satului. Atmosfera este intretinuta de mai multe formatii de muzica populara, printre care si Carmen Popovici Dumbrava, Carmen Biruescu sau Codruta Magurean.

La Zilele Bucatelor Traditionale se gasesc produse pentru toate gusturile si preturi la fel: 3 sarmale – 10 lei, un mic – 2,5 lei, aproape 20 de lei kg de carnatii de casa, aproape 35 de lei kg de sunculita taraneasca, 6 lei litrul de must, 5 lei portia de castane coapte, 5 lei porumbul fiert, 10 lei portofelul de musama si 10 lei esarfa.

In cadrul festivalului este programat si un concurs de mici, dar a avut loc si o lansare de carte – „Bucate banatene”, plina cu retete traditionale banatene. Duminica la pranz, curiosii pot urmari evolutia Ansamblului Folcloric al Scolii de Arta.

Exit mobile version