Opinia Timisoarei

Femei goale in biserica, fotografiate de PDL-istul Cristian Sallai. Preotii se declara socati

PDL are si membri artisti. O demonstreaza secretarul executiv al democrat-liberalilor din judetul Mehedinti, Cristian Sallai. Pasionat de fotografie, el a realizat o serie de poze indraznete, care au atras proteste in randul mai multor preoti. In ele apar doua femei goale intr-o biserica.

Cristian Sallai a devenit membru al PDL Mehedinti in septembrie 2009. Politica nu este, totusi, pasiunea sa de-o viata, el recunoscand ca in aceasta categorie intra fotografia. Iar cea care a starnit cele mai mari controverse infatiseaza doua femei goale intr-o biserica.

In „Caderea ingerului pazitor”, una dintre ele este intinsa pe podea, intre stranele din lacasul de cult, iar cea de-a doua pare sa calce pe trupul ei.

Poza a socat mai multi preoti. Ei sustin ca fotografia respectiva este o incalcare grava a canoanelor crestine si, prin urmare, o profanare a unui loc sacru. Slujitorii bisericii spun ca lacasul de cult a fost profanat si ca trebuie acum resfintit.

Sallai sustine, insa, ca nu a incalcat nici un concept moral, biserica fiind de fapt desacralizata. El spune ca poza a fost facuta anul trecut, in cadrul unui seminar organizat la Timisoara, la care au participat fotografi din Romania si Germania.

Cristian Sallai a adunat premii la mai multe concursuri, iar cea mai recenta distinctie a obtinut-o la inceputul acestui an – medalia de bronz din partea Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania.

Exit mobile version