Opinia Timisoarei

Fara turnee din circuitul mondial intr-un oras de 5 stele precum Timisoara!

TIMISOARA. Daca se stia ca Timisoara Challenger la tenis masculin va absenta si in acest sezon din Banat, iata ca si ultimul turneu profesionist din zona este obligat sa spuna pas. Vorbim de competitia feminina ITF de la Baza Dyadora, amplasata intre Timisoara si Giroc.

Motivul este simplu, turneul feminin nu este sustinut de autoritati, iar birocratia este mare… In ultimii ani, la baza lui Ovidiu Sola s-au duelat sportive din Romania, care deja si-au facut un nume, dar si straine care au vazut in acest turneu o rampa de lansare. Din pacate, in acest an, competita nu se va mai tine, la cocheta baza banateana.

Nu mai merge sa stai cu mana intinsa si sa astpeti ca factorii decizionali te vor ajuta sa faci ceva, ce era recunoscut la nivel international. Anul trecut am cerut 45.000 de lei ca sa fiu ajutat la organizare. Am primit de la CJT 2.000 de lei, apoi inca 7.000 la rectificare… Restul, m-am imprumutat de la banci, ca Timisoara, sau cum vreti, Giroc, dar in primul rand judetul Timis sa ramana pe harta tenisului mondial. Din pacate, ajutorul este foarte mic si nu se mai merita sa raman indatorat la banci. Este insa un semnal de alarma pentru sportul timisean. Sunt atatea comisii care nu isi dau seama de importanta unei competitii”, ne-a spus mahnit Ovidiu Sola, care nu a vrut insa sa arate cu degetul catre nimeni.

Frumoasa baza timiseana nu va ramane insa vaduvita de competitii sportive: „Vom organiza si in continuare concursuri rezervate mai ales copiilor. Ei trebuie sprijiniti si nu trebuie sa stie ce se intampla in culise. De aceea, foarte des, vom avea competitii rezervate juniorilor. Merita tot ajutorul nostru”.

Iata ca si in acest domeniu, promisiunile sunt multe, dar faptele putine, gustul amar fiind cel care inconjoara un sport atat de vizibil si mediatizat…. Iata ca din pacate Timisoara ramane in afara circuitului mondial.

Pentru competitia feminina ITF am cerut o pauza de un an. Ne doare, dar trebuie sa mergem mai departe. In schimb, in acest timp, vom moderniza baza. Poate, daca o sa fim sustinuti, macar cu minimum, de la anul vom revei mai puternici. Vom vedea, timpul va decide, dar nu mai putem sta cu mana intinsa pentru o competitie ce a primit doar aprecieri din partea forului mondial si care a adus beneficii judetului”, a incheiat Ovidiu Sola.

Exit mobile version