Opinia Timisoarei

Fara Targ de Craciun, fara petrecere de Revelion, la Timisoara. Nu vom avea nici cupola de lumini si nici concerte

TIMISOARA. Criza sanitara anuleaza Targul de Craciun, de la Timisoara. Va lipsi, anul acesta si celebra cupola cu lumini sub care timisorenii isi faceau selfie-uri, dar vor lipsi si concertele, inclusiv cel de Revelion. Vor fi, totusi, cateva casute in care se vor vinde kurtos-colac.

CITESTE SI: Se inchide Gradina Zoologica la Timisoara. Anuntul primarului Dominic Fritz legat de viitorul parcului 

Scopul meu este ca, pe de o parte, sa respectam toate regulile necesare si sa acceptam realitatea in care ne aflam, dar pe de alta parte, sa avem un reper al normalitatii, sa simtim cu totii ca vin sarbatorile, vine aceasta perioada foarte traditionala pentru toti. Am incercat sa gasim un echilibru. Asta inseamna ca nu vom organiza niciun fel de evenimente de Craciun sau in perioada asta, si nici de Revelion. Nu va fi traditionalul concert de Revelion in centru. De 1 Decembrie, acolo va fi doar ceremonia oficiala, organizata de prefectura, dat nu alte festivitati. O sa fie in oras steaguri, sa avem simboluri pentru aceasta zi importanta„, a declarat primarul Diminic Fritz.

Iluminat festiv va fi in centrul orasului si in cateva parcuri si se incearca ceva si prin unele cartiere.

Iluminat public de Craciun o sa avem in centrul orasului, Piata Victoriei, strada Alba Iulia, vom avea niste proiectii pe cladiri, vom impodobi brazii existenti in centru, sunt cateva lucruri care raman la fel. Nu vom pune cupola in centru, e destul de scumpa, costa 15.000 de euro, dar nu vrem sa cream un spatiu unde sa se stranga oamenii. Vom avea in cartiere locuri in care o sa avem iluminat festiv. In Parcul Padurice avem un tunel luminos si copaci cu ghirlande, la Parcul de la Uzina de Apa, in Parcul Petofi Sandor, in piata Avram Iancu s-a mai impodobit. In aceste 4 locuri din Timisoara vrem sa incercam sa aducem acest spirit de Craciun. O sa incercam si in anii viitori sa descentralizam atmosfera din centru si in cartiere. Si societatile primariei vor impodobi, ca si in anii trecuti, cele 4 poduri vor fi impodobite de Colterm, pietele Traian si Iosefin de SDM. Incercam sa impodobim cat mai mult, dar fara un punct unic„, a declarat Fritz.

Primarul mai spune ca anul acesta nu se pune problema unui Targ de Craciun ca in alti ani, dar ca pe viitor se incearca sa se organizeze mai multe astfel de targuri, mai mici, in cartierele orasului.

E foarte clar ca nu vom avea un Targ de Craciun asa cum stim in Piata Victoriei. Daca ne permite situatia, atat din punct de vedere epidemiologic si legal, atunci o sa punem in mai multe cartiere cate 2-3 casute in care se poate vinde un kurtos sau alte lucruri care se mananca de Craciun, dar asta este maximum ce o sa ne putem permite din punct de vedere epidemiologic. Daca vom putea, vom avea in cartiere mici casute, pentru a avea macar un pic spirit de Craciun„, a declarat Fritz.

Exit mobile version