Opinia Timisoarei

Fara restrictii din cauza COVID in Romania. Ce spune ministrul Sanatatii despre un nou lockdown

Cu toate ca si in Romania numarul cazurilor de infectare cu COVID 19 este in crestere, autoritatile sanitare vor trata diferit noul val de infectari.

CITESTE SI: Au fost raportate peste 300 de noi infectari cu COVID in Timisoara si in judet, in ultimele ore. E in scadere numarul pacientilor cu coronavirus in spitale 

Ministrul Sanantatii, Alexandru Rafila a vorbit despre noul val de coronavirus si a tinut sa precizeze ca un nou lockdown este exclus. Mai mult, nici macar restrictii nu vor mai fi impuse, dar vor fi facute recomandari, scrie hotnews.ro.

Eu sunt aproape convins ca asa ceva nu mai trece nimanui prin cap. Noi suntem intr-o criza economica asa de profunda, in care un astfel de lockdown nu ar face decat sa duca la o criza catastrofala si atunci toate masurile astea vor fi fara niciun fel de efect. Mai bine sa fim echilibrati, sa facem recomandari ferme, sa luam masuri medicale, acolo unde e nevoie, si sa evitam genul asta de abordari care de multe ori mi s-au parut neprofesioniste din punct de vedere al comunicarii informatiei”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a precizat ca scolile nu vor mai fi inchise, dar va fi monitorizat gradul de ocupare a paturilor din spitale.

Exit mobile version