Opinia Timisoarei

Fara oameni de zapada! Cine vrea sa interzica una dintre cele mai indragite distractii de iarna?

Oamenii de zapada sunt, pentru copii – dar nu doar pentru ei, una dintre cele mai gustate distractii de iarna. Ori de cate ori cade ninsoarea, simpaticii omuleti, unii in forma clasica, altii construiti cu multa fantezie, impanzesc strazile, curtile sau aleile din parcuri. Cu toate acestea, cineva le-a pus gand rau.

In Arabia Saudita nu ninge prea des. Cu atat mai mult se bucura oamenii de prilejul de a se distra in zapada. Oamenii de zapada sunt insa interzisi, dupa ce Mohammad Saleh Al Minjed, un lider religios din Arabia Saudita a emis un decret islamic, numit fatwa, care interzice realizarea oamenilor de zapada in aceasta tara.

El a explicat ca reproducerea in zapada a formelor umane si animale, chiar daca este executata in scopuri recreative, nu este acceptata in religia islamica. Cu toate acestea, pot fi reproduse obiectele neinsufletite, cum ar fi cladirile sau masinile.

Fatwa, a carei data de emitere nu a fost precizata, a fost distribuita pe numeroase platforme de socializare, generând dezbateri aprinse in tarile din regiunea Golfului Persic referitoare la chestiunile care pot fi permise sau interzise in timp ce oamenii se joaca in zapada.

Cu toate acestea, numerosi locuitori din Golful Persic spun insa ca, deoarece zapada cade atât de rar in aceasta regiune, nu ar trebui sa existe nicio problema daca oamenii se distreaza atunci când fenomenul se produce.

Citeste mai mult AICI.

Exit mobile version