Opinia Timisoarei

Fara mancare la Politia Locala Timisoara. Ce le da totusi Nicolae Robu agentilor, dupa ce i-a trimis la pachetelul de acasa?

TIMISOARA. Dupa ce a refuzat sa le dea politistilor locali din Timisoara o norma de hrana in valoare de jumatate de milion de euro, conducerea Primariei Timisoara discuta acum despre… o alocatie de hrana. Nu demult, primarul Nicolae Robu i-a trimis la „pachetelul de acasa”, refuzand sa le plateasca, din bugetul local, o masa pe zi.

Consilierii locali le-ar fi putut aloca oamenilor legii o norma de hrana in valoare de 24 lei/zi pentru fiecare politist local, in baza unei ordonante de urgenta emisa in anul 2014, prin care a fost modificata Legea Politiei Locale astfel incat administratiile locale pot aloca o suma din bugetul local pentru hrana oamenilor legii.

Ideea n-a fost insa pe placul primarului Nicolae Robu, care sustine ca fiecare om trebuie sa isi cumpere mancare din salariu si ca politistii nu sunt mai presus ca alti angajati.

„Nu sunt de acord nicidecum sa platim 24 de lei pe zi, vom vedea daca vom putea sa platim o alocatie mult mai mica. Mi se pare oricum incorecta o lege care instituie o alocatie de hrana pentru o anumita categorie de personal. Orice cetatean se intreaba de ce n-ar merita si el o alocatie de hrana, pe langa salariu”, declara edilul-sef in luna noiembrie a anului trecut.

Acum, autoritatile locale sustin ca politistii locali ar trebui sa primeasca totusi ceva, insa nu o suma atat de mare.

„Am considerat ca nu ne putem permite sume foarte mari pentru acea norma de hrana pentru politistii locali. Nu stim inca, vom vedea cu aceasta ocazie, in noul buget, si daca ne permitem sa dam o cota parte, dar nicidecum 720 de lei pe luna. Analizam posibilitatea de a le oferi politistilor o alocatie de hrana, nu o marire de salariu. Nu exclud aceasta varianta, insa 720 de lei, lunar, este exclus din start”, ne-a declarat Nicolae Robu.

Ramane de vazut in ce forma va ajunge pe mesele consilierilor locali proiectul de hotarare, in conditiile in care in varianta cu norma de hrana nici nu a intrat pe ordinea de zi a plenului.

CITESTE SI:

Toate sperantele politistilor locali din Timisoara, naruite. Nicolae Robu ii trimite la pachetelul de acasa

Poftiti la masa! Cum mananca politistii locali din Timisoara jumatate de milion de euro din bugetul local!

Exit mobile version