Opinia Timisoarei

Fara duplexuri in uscatorii la etajul 10, cu acoperisul in forma de triunghi isoscel si obligatoriu cu lift. Prima propunere a noului arhitect sef al orasului: Modificarea regulamentului pentru construirea mansardelor, la Timisoara

TIMISOARA. Se schimba regulile pentru construirea mansardelor la blocurile de 10 etaje din Timisoara. Noul arhitect sef a avizat un proiect de hotarare care este intocmit inca din luna ianuarie si dat publicitatii pe site-ul primariei abia in luna iunie, care urmeaza sa fie votat in urmatoarea sedinta de Consiliu Local, marti, 7 septembrie.

CITESTE SI: Trotuarele din centru pe care s-a turnat asfalt la Timisoara trebuie refacute. Directia de Cultura si Patrimoniu cere modificarea lor

Reprezentantii primariei sunt nemultumiti de faptul ca mansardele construite deja ‘sunt de o calitate arhitecturala si functionala indoielnica‘, astfel ca au propus schimbarea lor.

In regulamentul modificat pentru mansardarea blocurilor este prevazut faptul ca „se excude realizarea de apartamente de tip DUPLEX din spatiile cu destinatia uscatorii„, dar si faptul ca „iluminarea se va face cu ferestre de mansarda, ferestrele verticale pot fi prevazute doar daca sunt retrase de la fatada blocului cu minim 1,8 metri si nu depasesc planul acoperisului si se interzic lucarnele„.

Conform proiectului, acoperisurile mansardelor trebuie sa fie construite in forma de triunghi isoscel si nu au voie sa aiba forma de poligon cu laturi multiple sau franturi de panta. De asemenea, invelitoarea trebuie sa fie realizata din tigla rosie sau materiale similare si „se interzice utilizarea imitatiilor de materiale„.

In plus, conform regulamentului pentru mansardarea blocurilor, „pentru cazurile in care in mansarda se vor crea noi unitati locative, se va asigura in mod obligatoriu acces pentru persoanele cu dizabilitati – lift„.

Consilierii locali vor trebui sa isi dea votul in privinta adoptarii noilor prevederi pentru construirea mansardelor in Timisoara in urmatoarea sedinta de plen, care va avea loc in 7 septembrie.

Exit mobile version