Opinia Timisoarei

Fara cozi in trafic pe strazile din Timisoara! Vom avea un centru modern de management si supraveghere a circulatiei!

TIMISOARA. Vesti bune pentru soferii din Timisoara. Cozile din trafic vor fi din ce in ce mai putine, iar toate intersectiile mari din oras vor fi monitorizate cu 230 de camere video.

Aproape 44 de milioane de lei vrea sa obtina municipalitatea de la Uniunea Europeana. Cu banii acestia, edilii Timisoarei vor sa modernizeze si sa extinda sistemul de informatizare din trafic, dar si sa imbunatateasca conditiile de siguranta rutiera. Mai mult, va fi amenajat un centru de management al traficului.

„Este cunoscut faptul ca transportul rutier si pietonal in municipiul Timisoara cu impact atat asupra cetatenilor municipiului, cat si asupra celor din arealul de influenta, este afectat de diferite incidente/ambuteiaje, atat datorita numarului mare de vehicule, dar si datorita insuficientelor amenajari pe diferite zone ale infrastructurii rutiere. Obiectivul general al proiectului vizeaza imbunatatirea fluxului rutier si a sigurantei cetateanului in Timisoara, prin implementarea unui sistem cu control adaptiv de management al traficului urban si supraveghere video care sa permita atingerea mai multor obiective specifice”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Centrul de comanda si control pentru coordonarea activitatilor de management trafic si supraveghere video, care exista deja in Timisoara, intr-o cladire a Societatii de Drumuri Municipale de pe strada Iuliu Maniu, va fi modernizat si amenajat in incinta primariei vechi din Piata Libertatii.

Cu banii de la UE va fi modernizat si extins si sistemul de semaforizare.

In plus, zonele in care se petrec cele mai multe incidente in oras, unde politistii trebuie sa intervina cel mai des, vor fi dotate cu 230 de echipamente noi de supraveghere. Asta mai mult pentru ca oamenii legii sa stie unde sa intervina mai repede si cand. Ramane de vazut insa daca Politia Locala are suficienti agenti care sa lucreze pentru acest centru.

Exit mobile version