Opinia Timisoarei

Fara carantina! Libertate! Rusine sa va fie! Protest anti carantina la Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Protest sambata dupa-amiaza la Timisoara, unde zeci de oameni s-au adunat in Piata Victoriei si au mers in mars spre primarie.

CITESTE SI: Avem un nou focar de COVID in Primaria Timisoara si e aproape 6 rata de infectare in judet. 6 morti si aproape 400 de noi cazuri in 24 de ore 

CITESTE SI: 112 morti si peste 6.000 de noi imbolnaviri cu COVID in ultimele ore in Romania. Creste rata de infectare in Timis si avem cele mai multe noi cazuri de coronavirus din tara 

Acestia s-au intalnit in jurul orei 16.30 in fata magazinului Materna, unde au scandat lozinci impotriva carantinei, a primarului Dominic Fritz si a Guvernului.

Purtand steaguri tricolore in maini, oamenii s-au incolonat si au pornit intr-un mars spre Primaria Timisoara, facand un popas pe treptele Catedralei Mitropolitane, unde s-au asezat in genunchi si au rostit rugaciunea Tatal Nostru.

Majoritatea nu purtau masti de protectie.

Jandarmii au supravegheat indeaproape protestatarii in acest rastimp care le-au tot strigat: Jandarmeria apara hotia!

Cand i-au vazut mobilizati in dreptul Primariei, oamenii au decis sa-si continua drumul pe celalalt trotuar, astfel ca in jurul orei 17.10 s-au oprit pentru cateva clipe in fata Filarmonicii unde au scandat Nu va fie frica, pandemia pica! Fritz, nu uita, Timisoara nu-i a ta! Fara carantina! La orele 17.20, protestatarii si-au continuat drumul spre Prefectura Timis.

Numarul acestora a crecut pe parcurs, oamenii intorcandu-se spre Piata Victoriei si oprindu-se un timp la Modex. Fortele de ordine i-au impiedicat sa patrunda in piata.

In jurul orei 18.30 au decis sa porneasca din nou spre Catedrala pe strada 20 Decembrie.

Cateva zeci au mai ajuns inapoi pe platoul din fata Catedralei Mitropolitane unde au inceput sa scandeze: Jos masca! si chiar au incendiat cateva masti de protectie.

In cursul acestei seri este asteptata sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care va stabili prelungirea sau nu cu inca o saptamana a masurii carantinarii Timisoarei si a celor 4 comune din vecinatate Giroc, Ghiroda, Mosnita si Dumbravita. In cele doua saptamani in care au fost inchise, rata de infectare a crescut constant.

Sambata la amiaza, incidenta cazurilor la Timisoara era de 8,19 la mia de locuitori, in conditiile in care in urma cu doua saptamani, cand a fost pusa in carantina, aceasta era de 7,36 la mie.

La nivel de judet, de asemenea, rata de infectare cu COVID e in crestere, ajungand la 5.99 la mie sambata. Sunt 51 de oameni la Terapie Intensiva, si aproape 500 de internati in spitalele din tot judetul.

VIDEO: George Stefanita si Loriana Constantin

UPDATE: Se ridica carantina la Timisoara, dar si la Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis 

Exit mobile version