Opinia Timisoarei

Fara alcool la terasele din centrul Timisoarei de sarbatorile religioase? Avem un nou regulament!

TIMISOARA. Terasele de pe Corso si Surogat arata cu totul altfel anul acesta, dupa ce primarul Timisoarei a decis sa impuna un nou regulament. Nu se va vinde alcool in timpul sarbatorilor religioase, iar patronii de terase vor trebui sa numere… placile de pavaj inainte sa puna scaunele si mesele in Piata Victoriei. Acestea sunt doar doua dintre conditiile pe care trebuie sa le respecte din noul regulament, care va intra marti in atentia consilierilor locali.

Primarul Nicolae Robu le impune patronilor sa aranjeze terasele pe centrul aleilor, astfel incat trecatorii sa poata admira si spatiul verde. Mai mult, acestia vor trebui sa cumpere acoperis aparte, iar mesele vor fi inconjurate cu flori.

„Sunt stabilite niste reguli foarte clare, de unde sa inceapa terasa dinspre zid si unde sa se termine inspre parc. Trebuie sa asiguram o anumita latime a aleilor pietonale, atat inspre cladiri, cat si inspre parc. Vor fi marchize, deci acoperirea teraselor va fi cu marchiza. Le impunem si sa imprejmuiasca terasa cu jardiniere cu flori”, ne-a declarat edilul Timisoarei.

Primarul nu stie insa nimic de regula cum ca la terase nu se va putea vinde alcool de sarbatori.

Potrivit regulamentului, „in perioada de sarbatori religioase, programul teraselor va fi adaptat solemnitatilor si activitatilor desfasurate de cultele religioase in perimetrul in care sunt amplasate terasele sezoniere. Se interzice in perioadele respective comercializarea bauturilor alcoolice, iar programul artistic va fi adaptat solemnitatilor religioase”.

„Chiar nu stiu de unde apare asta, eu nu am discutat subiectul acesta, probabil sa preluat din inertie, chiar e ciudat, o sa ma interesez de unde provine”, ne-a spus Robu.

Cele doua laturi ale Pietei Victoriei, Corso si Surogat, se vor amenaja incepand de la scuarul central. Va fi o zona pietonala pentru promenada cu latime de 3,78 metri – noua placi pavaj – pentru a imbogati relatia vizuala a trecatorilor cu spatiul verde central amenajat.

„Va fi o zona pe care se vor amenaja terasele sezoniere, intre alveolele cu arbori, cu latimea de 5,88 metri – 14 placi de pavaj -, dispuse in fata punctelor de lucru ale localurilor pentru care s-a organizat licitatia si o zona pietonala pentru accesul in spatiile comerciale pana la frontul constructiei cladirilor ce compun piata – cu latimea de aproximativ 3 metri, in functie de aliniament”, se mai arata in regulament.

Cei care deschid terase in centrul orasului trebuie sa respecte si reguli legate de culori si de mobilier. Reclamele publicitare trebuie sa fie si ele mascate, iar la mai putin de 250 de metri fata de terase trebuie sa existe si un grup sanitar.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, pentru unele amplasamente se va organiza licitatie, pentru ca o parte din contracte expira. Sapte dintre ele vor fi licitate, dar asta abia dupa ce consilierii locali vor aproba noul regulament, iar noile contracte vor fi incheiate pe o perioada de 1 an. Acestia se intalnesc marti in sedinta ordinara.

Exit mobile version