Opinia Timisoarei

Fantana cu lumini pe Bega sau pasaj subteran in Piata Operei? Vezi ce alege primarul Nicolae Robu pentru bugetul local pe 2013!

TIMISOARA. O gramada de promisiuni si de investitii prioritare pentru Timisoara. Cam greu cu banii insa! Daca pana acum primarul Nicolae Robu spunea ca „sunt bani pe planeta„, acum da inapoi si spune ca cu greu s-ar gasi loc pentru ele in buget.

Le-a promis timisorenilor un spectacol de apa, lumina si muzica pe Bega de minimum 2 milioane de euro, lucrari majore in infrastructura – largirea celor 2 pasaje pe sub calea ferata -, precum si realizarea unui pasaj subteran prin fata Operei, dar si constuirea unui Muzeu al Tehnicii. Lucrurile stau altfel cand vine vorba de bani. La inceputul anului, primarul spunea ca e dispus sa ia si credite pentru a duce la bun sfarsit investitiile anuntate. Iar ca pe unele le va face cu bani europeni.

Acum se lucreaza la bugetul local pe 2013, un buget cu venituri insuficiente, spune Nicolae Robu. O imagine de ansamblu avem deja: mai multi bani pentru cultura, doar concuram la titlul de Capitala Culturala Europeana, precum si mai multi bani pentru infrastructura.

„Accesul va fi pus pe sustinerea proiectelor de modernizare a infrastructurii. Exista inca elemente necunoscute. Daca vom avea voie sa luam credite bancare, atunci vom include marile proiecte. Daca nu vom avea voie, atunci doar unul dintre cele 3 pasaje va fi inclus pentru 2013. Fantana pe Bega depinde de fondurile pe care ne vom putea baza. Este o prioritate si asta, dar nu este inaintea altora mai stringente. Sunt multe prioritati in oras, daca e sa aleg intre a face fantana si a face subpasaj, aleg subpasajul”, a explicat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Vom avea parcare subterana in centrul Timisoarei, dupa realizarea pasajului din fata Operei. Vezi unde!

Bugetul va intra in dezbatere publica inainte de a fi supus spre vot in Consiliul Local, cel mai probabil saptamana viitoare.

Pe de alta parte, eventualele credite anuntate de Robu s-ar putea sa nu mai fie posibile. Guvernul lucreaza in aceasta perioada la un proiect de lege care interzice primariilor sa mai acceseze credite bancare.

„Se vorbeste ca ne va fi interzis sa luam credite, e o chestiune la nivel national pentru ca volumul de datorii in total este foarte ridicat. Este o presiune sa se mearga pe terapie de soc si sa nu mai fie lasate nici autoritatile si nici institutiile statului sa ia credite o anumita perioada”, a completat Robu.

Ramane de vazut ce proiecte mari anuntate de primarul Timisoarei se vor regasi pe bugetul anului 2013!

CITESTE SI: Pasajul Jiul, primul pe lista de treceri pe sub calea ferata in Timisoara care ar trebui sa intre in santier. Nu sunt bani, iar primarul Nicolae Robu vrea sa ia credite

Exit mobile version