Opinia Timisoarei

Fantana cu joc de lumini, muzica si ape pe Bega chiar se face, la Timisoara! Primul pas, primul ghinion

TIMISOARA. Administratia Robu a facut, oficial, primul pas pentru amenajarea spectacolului de jocuri de apa, lumini si muzica pe Bega. L-a inceput insa cu stangul. Vorbim despre licitatia pentru gasirea unei firme care sa faca documentatia necesara pregatirii caietului de sarcini si licitatiei pentru executie. Nicio firma nu a vrut sa proiecteze fantana lui Nicolae Robu pe canalul Bega.

„A fost licitatia pentru SF si PT, dar nu a venit nimeni, pe plan local. Acum trebuie facuta mai multa publicitate ofertarii, nu numai sa se publice pe SEAP, sa vorbim despre asta, este adevarat ca asa ceva nu stie sa faca oricine. Presupun ca si acesta este un motiv pentru care nu s-a prezentat nimeni, pentru ca, in plan local, nimeni nu are experienta in domeniu si nu a vrut sa se hazardeze la un astfel de proiect, care presupune un anumit de tehnicitate ridicate”, ne-a declarat primarul Timisoarei.

Potrivit edilului-sef, in cele din urma, daca totul va merge conform planurilor, fantana nu va fi neaparat identica cu cea din proiectul prezentat de el in campania electorala si promis timisorenilor. In orice caz, estimarile raman aceleasi, undeva la 2 milioane de euro.

„Trebuie sa poata oferi spectacole nu neaparat identice cu acela pe care l-am prezentat in acel demo, dar in orice caz comparabile. Mai vreau sa precizez ca tot sistemul va trebui sa fie unul versatil, care sa permit o multitudine de spectacole. Acela era doar un exemplu, insa pe acelasi sistem de duze se pot concepe un numar urias de spectacole”, a explicat Nicolae Robu.

In cazul in care la cea de-a doua licitatie pentru gasirea proiectantului s-ar gasi totusi o firma, edilul sustine ca vor fi alocati bani din bugetul local pentru inceperea lucrarilor chiar din acest an.

„Daca totul merge bine, am da bani din bugetul local pentru inceperea lucrarilor chiar din acest an. Nu este o lucrare foarte costisitoare, la Arad au alocat 5 milioane de euro, inspirandu-se de la noi de la ideea de a face pe o apa curgatoare, trebuie sa punctam lucrul acesta… Noi nu vrem sa facem ceva atat de scump, dar, in orice caz, 2 milioane.. si eu cred ca va iesi ceva foarte frumos”, a mai spus acesta. Pentru studiu de fezabilitate si proiect tehnic au fost alocati deja 150.000 de lei din bugetul orasului.

Dupa spusele lui Nicolae Robu, prezentarea video pe care a facut-o publica in campania electorala din 2012 a ajuns la mai multe firme care la inceputul mandatului sau chiar au venit la primarie sa se intereseze. Primarul nu-si explica insa cum de nu au venit la licitatie.

„A fost o firma din Germania, una din Spania, una din Ungaria, dar care reprezenta o firma-mama de undeva, au fost din Oradea… Au fost vreo 5 in orice caz, care cu totii au spus ca se poate face asa ceva, ca ar fi foarte frumos si ca, intr-adevar, ar fi o premiera, toti au afirmat ca, dupa stirea lor, pe apa curgatoare nu s-a facut, dar ca solutiile tehnice sunt foarte la indemana”, a conchis Robu.

La inceputul acestui an, primarul ii pusese la treaba pe specialistii primariei, sa analizeze doua variante pentru fantana: una in care tasnitorile de apa sa fie puse pe fundul canalului si sa se ridice din cand in cand si alta in care sa fie plutitoare, mobile, retrase pe mal atunci cand nu are loc spectacolul.

CITESTE SI: VIDEO! Cu pasi marunti spre fantana de pe Bega. Cum a gandit de fapt Nicolae Robu spectacolul de lumini si muzica pe apa?

Exit mobile version