Opinia Timisoarei

Facturi mai mari la gazele naturale. Cu cat vom plati mai mult

Se scumpesc gazele naturale, incepand de miercuri. Potrivit unui comunicat al Federatiei Companiilor de Utilitati din Energie, consumatorii vor ajunge sa plateasca un pret mai mare cu aproximativ 5, 6%.

CITESTE SI: Incendiu violent in Timis. Un garaj in care erau doua masini a fost cuprins de flacari

„Ca urmare a cresterii costului de achizitie a gazelor naturale pe care furnizorii il platesc producatorilor de gaze naturale, ANRE a decis, in conformitate cu metodologia in vigoare, majorarea pretului final al gazelor naturale pentru populatie in medie cu aproximativ 5,6%, incepand cu data de 10 ianuarie. Acest procent de crestere variaza de la un furnizor la altul”, spun reprezentantii Federatiei.

Acestia reamintesc ca, incepand cu luna aprilie a anului trecut, pretul cu care furnizorii cumpara gazul de la producator nu mai este stabilit de autoritati, ci se calculeaza in functie de cererea si oferta de pe piata.

„ANRE analizeaza periodic evolutia pretului gazelor achizitionate de furnizori avand obligatia de a ajusta valoarea de transfer catre consumatorii casnici, conform legislatiei in vigoare. Subliniem ca aceasta ajustare de pret a fost cauzata exclusiv de majorarea costurilor de achizitie a gazelor din productia interna, tariful de distributie si marja de furnizare ramanand neschimbate”, se mai arata in comunicat.

CITESTE SI: Timisorenii au decis. Ce mare artera ar putea purta numele Regelui Mihai. Ce urmeaza

Citeste mai mult aici.

Exit mobile version