Opinia Timisoarei

Factura la gaz se va dubla in aceasta iarna. Anuntul ANRE

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) anunta ca de iarna aceasta facturile la gaze se dubleaza.

CITESTE SI: Caloriferele ar putea fi incalzite de la 1 octombrie la Timisoara. Colterm incepe probele la rece

Anuntul a fost facut chiar de vicepresedintele institutiei, care considera ca este justificata cresterea pretului si afirma ca acesta este doar inceputul.

Eu ma astept ca in viitor, de la 1 ianuarie 2022, sa vedem intr-adevar si in preturile finale de la consumatorii casnici evolutia preturilor din angro la energie electrica si gaze naturale. Ma astept la preturile de serviciu universal, aplicate de la 1 iulie 2022, la inca o crestere de cel putin 5% in valoarea facturii in pretul final al facturii la gaze naturale. Ofertele actuale din piata ar putea conduce chiar la dublarea pretului final la gazele naturale pentru iarna aceasta”, a precizat vicepresedintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, intr-o interventie in direct la Antena 3.

Acesta a fost întrebat apoi ce a facut ANRE pentru populatie mai exact, daca acum vom avea scumpiri de 100% la gaze, iar vicepresedintele ANRE a raspuns:

Pai ANRE cum poate influenta pretul angro din Europa? Daca spuneti ca ANRE e de vina pentru evolutia pretului de energie electrica sau gaze naturale, care este exact identic in Europa cum e in Romania, imi dati si argumente, atunci eu imi dau si demisia de la ANRE si plec”, a completat Zoltan Nagy Bege.

Exit mobile version