Opinia Timisoarei

Explozii puternice, urmate de incendii, langa Bucuresti. Au sarit in aer rezervoare la o statie GPL. Un mort si 57 de raniti, multi pompieri. Video

O explozie a avut loc, sambata, la o statie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dambovita, deflagratia fiind urmata de un incendiu. Din primele informatii, mai multi oameni au fost raniti. In urma exploziei, traficul pe DN 1A este blocat complet.

CITESTE SI: Sofer drogat, capturat de politisti dupa ce a furat o masina, a bagat in spital un barbat si a lovit alte 3 autoturisme. Foto si video

A fost activat Planul Rosu de Interventie si a fost emis mesaj Ro-Alert, iar populatia a fost evacuata pe o raza de 300 de metri de la locul exploziei.

Potrivit IGSU, avand in vedere degajarile mari de fum, pentru protectia populatiei aflata in proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert. De asemenea, IGSU a anuntat ca, pe langa autospecialele de interventie, a fost alocata si autospeciala transport roboti.

UPDATE: Potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, exista si decese in urma exploziei.

Pana in prezent, sase persoane au fost transportate la spitale. Un pacient a fost dus la Spitalul Floreasca, iar altii la Bagdasar-Arseni.

La Ministerul Sanatatii a fost organizat un grup de lucru in urma evenimentului.

UPDATE 2: O a doua explozie a avut loc la statia GPL, in urma careia ar fi fost raniti  cel putin 5 pompieri. Acestia sunt transportati la spital, pentru ingrijiri.

Pana la momentul celei de-a doua explozii, la spitalele din Bucuresti si Targoviste au fost dusi 8 raniti, dintre care jumatate au suferit arsuri de gradele trei si patru.

Focul pornit in urma exploziei ar fi cuprins si doua cisterne.

UPDATE 3: 26 de pompieri au fost, de fapt, raniti in urma celei de-a doua explozii. Dintre acestia, unul este intubat.

Populatia a fost evacuata pe o raza de 700 de metri.

UPDATE: S-a produs o a treia explozie, iar un nou bilant indica 46 de raniti, in urma dezastrului de la Crevedia. 26 dintre ei sunt pompieri.

UPDATE: Sunt 58 victime, astfel:
• ca urmare a primei explozii s-au înregistrat 8 victime:
– 1 persoană decedată
– 7 persoane rănite, 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni;

• ca urmare a celei de a doua explozii s-au înregistrat 50 victime:
– 3 persoane rănite la UPU Târgoviște
– 47 la spitale din municipiul București, cu arsuri și traumatisme;

Din totalul victimelor, 43 cadre din rândul forțelor de intervenție (dintre care 39 pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi).
54 de persoane sunt încă internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

În cursul dimineții 4 victime vor fi transportate la unități spitalicești din Italia și Belgia.

UPDATE: Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justitie a preluat ancheta în cazul exploziilor de la o statie GPL din Crevedia, fiind facute cercetari in rem pentru distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru.

În cauza se efectueaza cercetari in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere din culpa care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 si 2 din Codul Penal). A fost începuta cercetarea la fata locului, aceasta fiind coordonata de catre procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptati ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR, specialisti din cadrul Institutului National de Criminalistica din cadrul IGPR, experti de la Institutul National de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justitiei, specialisti de la INSEMEX Petrosani, inspectori de inspectia muncii, ofiteri din cadrul IPJ Dambovita”, transmit anchetatorii.

UPDATE: 4 persoane rănite în exploziile de la Crevedia au fost transferate în străinătate, se va mai efectua astăzi un transfer și posibil și mâine, a declarat duminică dimineață șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, raed Arafat.

Exit mobile version