Opinia Timisoarei

Explozie urmata de incendiu la Rafinaria Petromidia Navodari. Turistii, avertizati sa plece de pe plaja. Video

O explozie puternica, urmata de un incendiu, a avut loc, vineri la amiaza, la Petromidia Navodari, cea mai mare rafinarie din Romania.

Conform primelor informatii, ar fi vorba despre o explozie la parcul de rezervoare al Rompetrol Midia Navodari.

A fost activat Planul Rosu de interventie, iar zeci de pompieri intervin cu mai multe autospeciale de stingere.

In urma exploziei, doua persoane au fost ranite, conform IGSU. Unul dintre raniti a suferit arsuri pe aproximativ 45% din suprafata corpului.

Pentru gestionarea incidentului, la fata locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulante SMURD si o unitate de terapie intensiva mobila”, a transmis IGSU.

Autortitatile au emis o avertizare de tip RO-Alert prin care populatia este informata sa nu se apropie la mai putin de 1.000 de m. Turistii sunt sfatuiti sa plece de pe plaja.

Detalii AICI.

UPDATE: Prefectul de Constanta sustine ca exista si un deces dupa explozia de la Petromidia. Este vorba despre un barbat care era dat disparut si care a fost gasit in interiorul rafinariei. Conform ultimului bilant facut de autoritati, alte 5 persoane au fost ranite, dupa deflagratia produsa la Navodari.

FOTO: Facebook Vitalie Cojocari

VIDEO: Facebook Dan Dinu

UPDATE: Dupa ore intregi de lupta cu flacarile, incendiul de la Petromidia a fost stins. Procurorii, politistii si inspectorii de munca au inceput o ancheta.

Exit mobile version