Opinia Timisoarei

Explodeaza preturile la apartamente din cauza noului mall de pe Calea Sagului din Timisoara? Cu cat se vor scumpi?

TIMISOARA. Negresit, construirea unui nou mall in Timisoara, cel de-al doilea, dupa Iulius Mall, va atrage dupa sine si o crestere treptata a pretului locuintelor din zona. Chiar daca pana acum orasul s-a dezvoltat spre nord, iata ca, acum, se va dezvolta si inspre sud.

CITESTE SI: Au fost dezvaluite noi IMAGINI care arata cum va fi mall-ul de pe Calea Sagului din Timisoara!  Va avea cel mai mare multiplex Cinema City, din afara Bucurestiului, cu o sala 4Dx! Ce alte surprize vor mai fi?

Pe langa construirea unui nou mall in sudul orasului, autoritatile pregatesc si alte doua proiecte de anvergura: construirea centurii ocolitoare de sud a orasului, precum si construirea unei autostrazi care sa lege Timisoara de capitala Serbiei, Belgrad.

Toate acestea inseamna pentru sudul orasului Timisoara o dezvoltare foarte importanta, avand in vedere ca zona a fost destul de ”vaduvita” in ceea ce priveste investitiile in anii de dupa Revolutie.

CITESTE SINoul mall din Sagului da peste cap circulatia auto la Timisoara! Unde ‘rasar’ un sens giratoriu si o linie de tramvai?

CITESTE SICum va arata noul mall de la Timisoara, din Calea Sagului? FOTO cu ultimele planuri ale investitorului

Horatiu Taflan, manager de vanzari la Agentia de imobiliare Corales din Timisoara a explicat fenomenul scumpirii locuintelor in sudul orasului si spune ca deja s-a resimtit o crestere a pretului de cerere.

Construirea mall-ului pe Calea Sagului este tratata ca <o gura de oxigen> de catre proprietarii din zonele Sagului si Dambovita. Aceste doua zone cu imobile relativ vechi, din punct de vedere al anului de constructie, cu exceptia unor mici zone de genul cartierului Steaua, nu exceleza nici din punct de vedere urbanistic, nici al modelelor de locuinte disponibile, dar, odata cu incereprea lucarilor la mall-ul din zona Calea Sagului, s-a resimtit o crestere a pretului de cerere, dar nu si o crestere a interesului clientilor pentru aceste zone”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Horatiu Taflan.

Potrivit acestuia, pretul locuintelor ar putea creste, cel putin in prima faza, cu 10%. Concluzia fiind trasa in urma fenomenului Iulius Mall care a crescut si pretul locuintelor din cele trei zone care il inconjoara.

Daca ar fi sa urmam modelul fenomenului Iulius Mall, care a condus la cresterea preturilor de cerere din zonele Circumvalatiunii, Aradului si Lipovei am putea spune ca ne vom putea confrunta cu o crestere de pana la 10 procente a preturilor de cerere, care in mod sigur vor influenta si pretul efectiv de tranzactionare al imobilelor”, spune Horatiu Taflan.

Asadar, daca amun un apartament de doua camere, de exemplu, in zona Calea Sagului se vinde cu 30.000 – 40.000 de euro, in functie de pozitie si amenajari, pretul acestuia ar putea urca cu aproximativ zece la suta.

Agentii imobiliari sunt optimisti si spun ca sunt convinsi ca noul mall de pe Calea Sagului ca influenta pozitiv zona de sud a orasului.

Cu siguranta, constructia acestui Mall in Calea Sagului va avea o influenta pozitiva asupra acestei zone, si va exista o crestere a numarului de tranzactii si a preturilor de cerere. Trebuie mentionat si interesul sporit manifestat in ultima perioada de catre investitori de a dezvolta proiecte rezidentiale de mari dimensiuni in aceasta zona bazandu-se exact pe cresterea cererii de locuinte datorata dezvoltarii comerciale a zonei, locuinte noi care vor echilibra raportul cerere/oferta”, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro Horatiu Taflan.

***

Va reamintim, al doilea mall al orasului se va intinde pe 18 hectare, iar magazinul de bricolaj care va fi deschis in zona pe 4 hectare. Terenul vechii fabrici Dermatina a fost cumparat in primavara anului trecut de fondul sud-african de investitii NEPI si fratii Paval din Bacau de la oamenii de afaceri timisoreni Marius si Emil Cristescu, precum si de la un investitor italian, care avea acolo o fabrica de incaltaminte.

Investitia care se face langa podul din Calea Sagului se ridica la peste 100 de milioane de euro.

Noul mall al Timisoarei va fi diferit de cel actual, atat ca aspect, cat si ca organizare a zonelor de magazine, mergand pe conceptul celor din marile orase din vestul Europei, adica in varianta modulara.

In aceste zile se lucreaza de zor pe terenul de la fosta fabrica Dermatina.

Muncitorii nu mai prididesc cu treaba si trag tare, din zori si pana-n seara, ca sa termine constructia cat mai grabnic, iar timisorenii sa poata veni la cumparaturi, poate chiar la inceputul acestei veri.

 

Sursa foto: Forum RATT, eyeinthesky

Exit mobile version