Opinia Timisoarei

Explicatiile lui Dominic Fritz pentru frigul ce continua in casele timisorenilor si in spitale dupa ce nu a incheiat contractul cu furnizorul de gaz pentru Colterm. Intre timp, un om a murit pe cand se incalzea la aragaz

TIMISOARA. Dupa a doua noapte petrecuta in frig de peste 50.000 de timisoreni, in conditiile in care primarul Dominic Fritz promisese miercuri la amiaza ca se vor incalzi caloriferele, dar si dupa ce un om a murit in timp ce se incalzea la aragaz in Timisoara, edilul ofera explicatii. Nu s-a mai incheiat contractul pentru furnizarea gazului.

CITESTE SI: Primele victime ale frigului din case la Timisoara? Un barbat a murit, iar fiica lui s-a intoxicat in apartamentul racordat la Colterm. Se incalzeau la aragaz

CITESTE SI: Caloriferele sunt reci la Timisoara. Ministrul Energiei: Problema caldurii nu e rezolvata. Administratia Fritz n-a semnat contractul cu furnizorul de gaz 

Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans.
Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză.
Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz„, transmite joi dimineata pe pagina sa de Facebook primarul Dominic Fritz.

Acesta nu face precizari legate de motivele care au determinat compania de gaz sa se retraga la iscalirea contractului.

Va reamintim, miercuri, Dominic Fritz anunta reusita unor negocieri cu un nou furnizor de gaz temporar pentru Colterm, intr-o solutie de avarie, sustinand ca avea sa revina caldura in locuinte si spitale, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Intre timp, s-a produs si o tragedie. Un barbat a murit, iar fiica acestuia a ajuns intoxicata la spital, dupa ce s-au incalzit la flacara aragazului in apartamentul lor racordat la Colterm, in zona Kiriac din Timisoara. Detalii mai jos!

CITESTE SI: Primele victime ale frigului din case la Timisoara? Un barbat a murit, iar fiica lui s-a intoxicat in apartamentul racordat la Colterm. Se incalzeau la aragaz

De marti de la orele pranzului, peste 50.000 de locuinte si spitale din Timisoara stau fara incalzire si apa calda, dupa ce administratia Fritz a anuntat intrarea in insolventa a Colterm, iar E.On a decis sa inchida robinetul de teama ca nu-si va mai incasa banii, compania de termoficare avand datorii de 76 de milioane de lei fata de furnizorul traditional de gaz.

UPDATE: La 15 ore dupa nenorocire. Dominic Fritz, prima reactie dupa moartea unui timisorean care se incalzea la aragaz pentru ca era frig in casa: ‘E absolut oribil, nu am toate datele despre acest deces, dar sunt foarte miscat’.
Nu stie nici acum cand vom avea caldura in calorifere la Timisoara

Exit mobile version