Opinia Timisoarei

Exista primarii in Timis care platesc si 2.000 de lei pe luna pentru cazarea unui caine fara stapan intr-un adapost. Cati parinti isi permit atatia bani pentru un copil? Sedinta de urgenta la Prefectura

TIMISOARA. Un singur caine ridicat de pe strada si adapostit poate costa chiar si 2.000 de lei pe luna. O spun primarii din Timis, care nu mai fac fata cheltuielilor cu ridicarea cainilor vagabonzi de pe strazile din localitatile pe care le conduc si cazarea lor in adaposturi. Edilii au fost convocati la o sedinta de urgena la Prefectura Timis, unde s-au discutat problemele cu care se confrunta, dar si posibile solutii.

CITESTE SI: Minciunile primarului Fritz, dovedite de cifre oficiale. Se lauda ca a redus consumul de carburant la STPT pentru ca a stopat furturile de motorina. In realitate, a scos mai putine autobuze si microbuze pe trasee la Timisoara 

Cheltuim averi din banii comunitatilor locale, bani pe care oricum nu-i avem, pentru cazarea cainilor capturati. Cazare pe viata. Da, exista primarii care platesc peste doua mii de lei pe luna pe caine tinut in adapost. Doua mii de lei pe luna! Pentru un caine! Oare cati parinți isi permit sa cheltuiasca doua mii de lei lunar pentru copiii lor?
Cred ca ar fi important sa se centralizeze totalul sumelor cheltuite anual la nivel national de autoritatile locale pentru cazarea in adaposturi a cainilor fara stapani. Poate gasim o parte din deficitul bugetar si pe-aici„, a transmis prefectul de Timis Mihai Ritivoiu.

Concret, in urma discutiilor purtate de primari, reprezentantii Consiliului Judetean, al Prefecturii si ai asociatiilor de
protectia animalelor, se va incearca reducerea costurilor cu cazarea cainilor fara stapani, dar si infiintarea unei asociatii judetene care se se ocupe de aceste probleme.

„Pe termen scurt, trebuie redus costul cu capturarea si cazarea in adaposturi a cainilor vagabonzi. Aceasta poate fi facuta printr-o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara la care sa adere primariile si Consiliul Judetean. Pe termen lung, o campanie extinsa in scoli pentru educarea copiilor. Peste ani, ei vor fi cei care se vor lovi de aceasta problema. Si, mai bine previi decat sa combati”, a adaugat Ritivoiu.

CITESTE SI: Haite de caini pe strazi, intr-o comuna de langa Timisoara. Localnicii sunt disperati 

Exit mobile version